10 elragadó DIY babaruha, amit bárki el tud készíteni

Kisbabádat édesebbnél édesebb ruhákba öltöztetni önmagában egy megunhatatlan szórakozás, hát még ha saját készítésű darabokba bújtatod csemetédet! Ha nem vagy jártas a varrásban, akkor se tántorodj el, mert ez a válogatás a legalapvetőbb varrási technikákra épül, így egy kis gyakorlással Te is elkészítheted babád öltözékeit!

1. Csináld magad szoknya

1. Csináld magad szoknya  Mindegy mivel párosítod ezt az imádnivaló kis szoknyát, legyen az pulóver, póló, kiskabát, így is, úgy is elbűvölően fog mutatni kislányod ebben a szettben, főleg, ha készítesz hozzá illő hajpántot! Keress egy szép anyagot, lehet az akár egy megunt, vagy kinőtt régi ruhadarabod, és hasznosítsd újra, varrj kislány szoknyát!

Forrás: sewjerseymama

2. Masnis fejpánt

2. Masnis fejpánt  Mivel lehet a kislányok cukiságát fokozni? Egy csinos kis fejpánttal például, amit minimális varrással elkészíthetsz, sokféleképpen variálhatsz, és akár minden ruhadarabjához varrhatsz egy hozzáillőt, csekély textil mennyiségből. Kövesd az útmutatót, és vágj bele!

Forrás: sewjerseymama

3. Fodros ujjú body

3. Fodros ujjú body  Egy egyszerű fodor minden ruhadarabot bájossá varázsol, s ha szeretnéd még játékosabbá tenni a bodyt, a fodor legyen másik anyagból, persze színben, stílusban harmonizáljon az alappal. Hogy megkönnyítsd a fel-/levételt, rögzíts patentokat a vállhoz, illetve alulra a popsihoz.

Forrás: seekatesew

4. Mintás sapkák

4. Mintás sapkák  Egy egész halom sapkát fogsz varrni, miután elkészíted az első darabodat, ebben biztosak vagyunk, mert ilyen egyszerű és kedves kis ruhadarabot bármikor, bármilyen anyagból megvarrhatsz! Az alábbi linken találsz sablonokat, és részletes leírást a sapi megalkotásához, ami annyira egyszerű, hogy egy teljesen kezdőnek is gyerekjáték lesz!

Forrás: coralandco

5. Sellő babák

5. Sellő babák  Jelmezbálba készültök? Vagy csak szereted az egyedi öltözéket, ha babádról van szó? Nem csak ultra cuki ez a sellő baba szerelés, hanem egyszerű és kényelmes viselete lehet a még kúszni mászni nem tudó babádnak, legyen az kisfiú vagy kislány. Válassz babádhoz illő pihe-puha anyagot, és az útmutató segítségével varrd meg ezt a mókás babaruhát!

Forrás: seekatesew

6. Egyedi előke

6. Egyedi előke  Jártál már úgy, hogy gyermeked partedlija környéke is csupa ételmaradék lett az étkezés során? Vagy éppen túl kicsi, túl nagy a boltban vásárolt előke nyakrésze? Ha szeretnéd, hogy babádra szabott előkétek legyen, nézz ki kétféle textilt, egyet a felső részének, egyet az aljának, és kövesd a leírást!

Forrás: marymarthamama

7. Baba jogger házilag

7. Baba jogger házilag  Bonyolultabbnak tűnik egy nadrág elkészítése, de hidd el, egy kényelmes, laza joggert bármelyikünk meg tud varrni, mindenféle varrásal kapcsolatos múlt nélkül is! Amire szükséged lesz, az egy kellemes, puha anyag, ami lehet akár egy régi ruhadarabod is, hozzá illő cérna, varrógép és olló.

Forrás: kayleeeylander

8. Leggings, a kedvenc

8. Leggings, a kedvenc  Nincs kényelmesebb viselet a leggingsnél, bizonyára babádnál is ez a leggyakrabban használt viselet, amiből sosincs elég. Ennek a nadrágnak gumis a dereka, így biztosan nem csúszik le róla, és sokáig fogja tudni hordani. Használd a kedvenc, méretben, fazonban leginkább passzoló nadrágját sablonnak, majd az útmutató szerint varrd meg a leggingset.

Forrás: littleinspiration

9. Foltos nadrág

9. Foltos nadrág  Kúszó-mászó babád folyton kikoptatja a nadrágja térdét? Akkor neked való ez a megoldás, varrj bohókás foltos leggingset a gyerkőcnek, s máris tartósabb lesz nadrágja, sőt, még a térde is jobban védve van. Mindössze 20 percet vesz igénybe a megvarrása, sőt, még anyagot sem kell venned, hiszen egy régi pólodat is felhasználhatod erre a célra.

Forrás: makeit-loveit

10. Csináld magad babakabát

10. Csináld magad babakabát  Haladóknak ajánljuk ezt a bájos kabátkát, amit egy nem használt pulóverből is megalkothatsz a részletes leírás tanulmányozása után. Szükséged lesz egy vékonyabb bélésanyagra is, valamint néhány szép nagy gombra, amik tovább díszítik ezt az édes viseletet! Ha szereted a kihívásokat, máris kezdheted az alkotást, megéri a fáradságot, hiszen csodásan mutat majd kislányodon a kész remekmű!

Forrás: deliacreates

10 elragadó DIY babaruha, amit bárki el tud készíteni 02

Ha Te is kedvet kaptál a varráshoz, feltétlen szerezz be néhány szép textilt, és egy varrógépet, ha még nincs! Ajándékba is elkészítheted ezeket a babaruhákat, kedves meglepetés lesz szeretteid gyermekeinek. Saját ízlésednek megfelelő, és sokkal inkább értékesebb darabokba öltöztetheted babádat, ha magad varrod ruháit.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!