10 varázslatos madáretető, amely életet hoz a kertedbe

A madarak etetése egy tökéletes választás azoknak, akik egy kicsit szeretnének a természet részei lenni. Ha olyan helyen élsz, ahol sok a madár, akkor néhány megfelelően elhelyezett madáretető lehetőséget ad arra, hogy közelebbről is megcsodáld őket. Nem feltétlenül szükséges boltban megvásárolni ezeket az etetőket, hanem akár egyedül is elkészítheted. Itt van néhány ötlet tőlünk, hogy rövid idő alatt, minimális anyagköltséggel Te is elkészíthesd a kertedet ékesítő madáretetőt.

10 varázslatos madáretető, amely életet hoz a kertedbe 2

1. Csészéből madáretető

1. Csészéből madáretető  Rendkívül elegáns megoldása annak, hogy a környezetünkben élő madarakat magunkhoz csalogassuk. Válasszunk ki egy csészét és egy alátétet – nem kell feltétlenül összetartozónak lennie -, majd egy kis fúrással helyezzük el egymás alatt, így az alátét esernyőként szolgál majd a madarak számára, megvédi őket az esőtől, erős naptól, vagy egyéb időjárási jelenségektől.

Forrás: erinscreative

2. Csalóka teáscsészéből madáretető

2. Csalóka teáscsészéből madáretető  Íme egy másik felhasználási módja az otthoni teáscsészénknek. Elkészítési módja nagyon egyszerű, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy a csészét oldalra döntve a csészealjra ragasztjuk. Fontos, hogy nagyon erős ragasztót használjunk! Ezzel úgy tűnik, mintha a madáreledel kiömlött volna a csészéből, így a madarak könnyedén hozzáférnek a táplálékhoz. Ezt az imádnivaló etetőt bárhova egy zsinórral vagy egy szalaggal felakaszthatod.

Forrás: mommymoment

3. Boros üvegből madáretető

3. Boros üvegből madáretető  Igazán kreatív megoldás, ha felhasználjuk a megmaradt boros üvegeinket. Minél több színben pompáznak, annál jobban mutatnak majd a kopár téli kertben. Fontos a csészealjhoz való megfelelő rögzítés, és a lyukak kivágása az adagoláshoz. A palack nyakához erős ragasztóval helyezzük fel az akasztónkat, ami lehet egy erősebb kötél is vagy egy drót is. A pontos elkészítést a forrásban olvashatjátok.

Forrás: thegardenroofcoop

4. Újrahasznosított eszközökből madáretető

4. Újrahasznosított eszközökből madáretető  Tulajdonképpen bármit, amit csak a ház körül, vagy a házban találsz, felhasználhatsz egy madáretető megépítéséhez. Végülis kell egy felakasztási mód, valamint egy mélyebb rész, ahova a magvakat lehet szórni, és már létre is hozhatunk egy madáretetőt. Ahogy a képen is látszik, még egy régi rendszámtáblát is felhasználhatunk erre a célra. Biztos vagyok benne, hogy a madarak díjazni fogják a nem mindennapi ötletet 🙂

Forrás: junkmarketstyle

5. Fakanál adagolós etető

5. Fakanál adagolós etető   Ez valóban egy nagyon édes ötlet, amelynek az elkészítésében a gyermekeinket is bátran bevonhatjuk. Mindemellett teljesen költségmentes, hiszen mindenkinél van egy használt műanyag palack és két használaton kívüli fakanál. Mindössze annyi a dolgunk, hogy kettő-kettő egymással ellentétes oldalon lejtésben lyukakat vágjunk ki, ahol aztán átszúrjuk a fakanalakat. A lejtésre ügyeljünk, mert ez biztosítja, hogy az eledel kiszóródjon a fakanálra.

Forrás: Pinterest Originals

6. Tejes doboz etetőként

6. Tejes doboz etetőként  Egy újabb, abszolút az újrahasznosítás jegyében készült etető. Szintén készíthetjük együtt gyermekeinkkel. Engedjük, hogy szabadon befessék a dobozokat, majd mindkét oldalról a képen látható módon vágjuk ki. Esetleg egy bottal vagy fakanállal kiegészítve szárazhelyi étkezőrészt biztosíthatunk a madaraknak. Végül egy kötél segítségével felakaszthatjuk a kívánt helyre.

Forrás: amandamedlin

7. Monogrammal ellátott etető

7. Monogrammal ellátott etető  Készíts egy személyre szabott, monogrammal ellátott madáretetőt. Mindössze néhány, akár újrahasznosított dolgokból is megalkothatod pár lépésben. A kész etetőt még személyesebbé lehet tenni, ha valakinek a kedvenc színeiből, például gyöngyökkel vagy más módon díszíted. Amennyiben van az ismeretségi körünkben egy madárkedvelő barátunk, akkor mindenképp fontoljuk meg ezt az ajándékötletet.

Forrás: allparenting

8. Sütiformával adagoló

8. Sütiformával adagoló  Ez egy rendkívül aranyos kis eledel a madarak számára, amely tényleg nem igényel semmilyen költséget, és az időnkből is csak minimálisat. Mivel elkészítése rendkívül egyszerű, így gyerekekkel is elkészíthetjük. Miután összekevertük megfelelő arányban vízzel és zselatinnal (lásd a forrásanyagban), akkor kezdhetjük is a formázást. Ezt végezhetjük szabad kézzel is, valamint formavágóval is. Ne feledkezzünk meg egy lyukat csinálni, ahol a fonalat átvezetjük, hogy könnyedén bárhol felakaszthassuk.

Forrás: eighteen25

9. Pálcikából madáretető

9. Pálcikából madáretető  A jégkrém után megmaradt pálcikákat ne dobjuk el, hiszen számos módja van felhasználásának. Többek között szuper etetőt is készíthetünk belőle. Készíthetjük gyerekeinkkel együtt, biztosan imádni fogják minden pillanatát. Az elkészítése is egyszerű, hiszen a pálcikákat csak egymásra kell ragasztani, hogy egyfajta tálat hozzunk létre. Ha több időnk van, akkor kérjük meg a gyermekeinket, hogy fessék be a pálcikákat. Egy erősebb madzag segítségével lelógathatjuk a fáról.

Forrás: tonyastaab

10. Narancshéjból etető

10. Narancshéjból etető  Gyönyörű és nagyon aromás madáretetőt hozhatunk létre narancsból. Egyszerűen szeljük ketté a gyümölcsöt, majd távolítsuk el a belsejét. Ezután feltölthetjük a madaraknak szánt magvakkal. Ne felejtsünk el egy madzagot átkötni, amin aztán lógathatjuk. Ezek valóban aranyos adagolók és könnyedén bárki elkészítheti pillanatok alatt. Plusz érv, ami mellette szól, hogy minden narancsból egyszerre két adagolót is készíthet, valamint csodálatos illata van.

Forrás: sheknows

A madáretetők készítése több szempontból is remek ötlet, hiszen nemcsak kreatív időtöltés, de amellett, hogy újrahasznosítunk dolgokat, még a természet is közelebb hozzuk önmagunkhoz. Mindenki válassza ki a számára legmegfelelőbb madáretetőt, és a tél közeledtével egyet-egyet készítsen el.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!