10 zseniálisan egyszerű ajándékötlet gyerekeknek

Mivel fokozatosan felváltja a karácsonyi díszítés az ősz színeit, ezért mindig jobban foglalkoztat mindenkit az ajándékozás gondolata. A karácsonyi ajándékozást a gyerek várják a legizgatottabban, hiszen évről évre ők kapják a legszebben becsomagolt ajándékokat. Szerencsére a gyerekek bármilyen apróságot határtalan örömmel fogadnak, ezért ne vásároljuk fel a magazinokban szereplő drágábbnál drágább játékokat, hanem inkább próbáljunk meg kissé kreatívabbak lenni. Ehhez nyújtunk némi segítséget az alábbi projektekkel, amelyet nemcsak karácsonyi ajándékként, hanem akár szülinapra is felhasználhatunk!

10 zseniálisan egyszerű ajándékötlet gyerekeknek

1. DIY Angry Birds ajándék

1. DIY Angry Birds ajándék  Mindannyian ismerjük a ezt a híres játékot, a gyerekek is imádják. Épp ezért készítsük el, hogy élőben is élvezhessék a játék örömét, mindezt újrahasznosított alapanyagokból. Miután kiürítettük a dobozokat, okvetlenül távolítsuk el a vágó részeket. Majd fogjuk egy zöld festéket és fessük be az összeset. Száradás után rajzoljunk szemeket is. Végül egy labdát fessünk le pirosra, ami aztán lesz a madár.

Forrás: homemadebeautiesbyheidi

2. Hóember készlet

2. Hóember készlet  A hóember építése mindenki számára egyet jelent a téllel, mindenki örömét leli benne. Ezért ez a hóember készlet nemcsak a gyerekeknek remek ajándék, hanem akár a szomszédunknak is. Valóban egyszerű a hozzávalók beszerzése, hiszen nem kell más csak néhány gomb, műanyag répa, egy egyszerű sál, kalap – amelyet akár mi magunk is megvarrhatunk filcből. Az összes hozzávalót helyezzük egy szép díszdobozba, és a siker mindenki részéről garantált.

Forrás: make-it-do

3. Lovacska

3. Lovacska  A kis cowboynak vagy a cowgirl-nak mi másra is lehet szükségük, mint egy megbízható versenylóra. Ahelyett, hogy nagy összegeket elköltenénk a boltokban erre, inkább készítsük el mi magunk! Az elkészítése minimális időt igényel, hiszen csak kitömünk egy régi zoknit, amelyre gombokkal szemeket varrunk, néhány csengettyű és már rögzíthetjük is a fejet a bothoz. Valóban könnyedén bárki elkészítheti, és garantáltan a kedvenc lova lesz ez a gyermekünknek.

Forrás: lightbluegrey

4. Ijesztő figurák

4. Ijesztő figurák  Nem kell, hogy gyermekeink úgy gondoljanak a szörnyekre, amiktől okvetlenül félni kell, hiszen ezzel a projekttel akár játékként is tekinthetnek majd rájuk. Legyenek ezek a figurák viccesek és aranyosak egyaránt. Az elkészítésbe is bevonhatjuk a gyerekeket, akár együtt meg is tervezhetjük. A filcek összevarrása nem igényel túl nagy tehetséget, bármelyik anyuka meg tudja csinálni.

Forrás: itsalwaysautumn

5. Festett farmer

5. Festett farmer  A régi megunt ruhákat varázsoljad újjá egy kis textilfestékkel! Nyomtassuk ki gyermekünk által kedvelt mintát – szívet, állatokat, pöttyöket, autókat… sbt, vágjuk ki és már mehet is a festés, alkotás. Lányoknál használhatunk csillámporokat, vagy gyöngyöket is. Nemcsak karácsonykor, hanem az év bármelyik szakaszában meglephetjük gyermekünket ezzel. Büszkén fogja viselni az ő egyedi farmerét.

Forrás: fortheloveof

6. Kicsi majom zokniból

6. Kicsi majom zokniból  Ez egy fantasztikus ötlet, minden gyerek imádni fogja ezeket az aranyos kis majmokat. Szerezz be minél több méretű zoknit, és készíts neki egy zokni-majom családot. Nemcsak a gyermeked számára szuper ajándék, hanem akár kórházakba vagy rászoruló gyermekeknek is készítheted, biztosan nagy sikere lesz minden darabnak. Minimális az anyagköltsége, időt sem túl sokat vesz igénybe, de annál nagyobb lesz a mosoly és az öröm, amelyet elérünk vele, úgyhogy készítsünk ebből minél többet!

Forrás: craftpassion

7. Szuperhős köpeny

7. Szuperhős köpeny  Semmi nem egyszerűbb, mint ilyen szuperhősös köpenyeket készíteni gyermekeinknek az év bármelyik részére. Minden gyereknél eljön az a kor, amikor a nap legnagyobb részében valamelyik kedvenc mesehős bőrébe szeretne bújni, azonban ezek a jelmezek kiváltképp drága ajándékok. Ez az általunk bemutatott projekt mindössze 1000 forintból is megoldható, nem kell hozzá túl sok tehetség sem 🙂 Az elkészítés pontos leírását, valamint a szabásmintát a forrásban megtaláljátok.

Forrás: jollymom

8. Versenypálya gyerekeknek

8. Versenypálya gyerekeknek  Melyik fiú ne imádná az autós játékokat. Ha ezt sikerül elkészítenünk nekik, akkor már nem kell többet a járólapon versenyezni az autókkal, hanem lesz egy saját versenypályájuk is. Elegendő a legegyszerűbb Ikea-ban kapható szőnyeget megvenni, hozzá fekete – , fehér festéket, festőszalagot és ecsetet. Maga a festés körülbelül fél órát vesz igénybe.

Forrás: littleinspiration

9. Lego szappan

9. Lego szappan  Egyszerűen ettől a fantasztikus ötlettől biztosan minden kisgyermek nem zárkózik el majd a rendszeres kézmosástól. Ezek a legok nem tartósak, nem tudnak velük játszani, hiszen glicerines szappanok, amelyek megolvadnak a kezedben. Ezek a szappanok sokféle szappanfestékkel, alma illóolajjal készültek. Egyszerűen olvasszuk fel a szappanokat mikrohullámsütőben, majd a folyékony anyagot öntsük bele a legókba. 15-20 perc alatt megkötnek, és kész is a lego szappanunk.

Forrás: craftyc0rn3r

10. Indián sátor

10. Indián sátor  Minden gyerek kivétel nélkül imádja a sátrat, ami csak az ő kis birodalma, ahol el tud bújni. ez a projekt egy rendkívül ízléses, és mindenképp egyedi sátor elkészítésére ad inspirációt. Mindössze 6 bambusznád alkotja az alapot, amelyet körbevesz a vászon anyag. Remekül díszíthető akár apró lámpásokkal is. A forrásban megtalálható lépésről lépésre a pontos leírás.

Forrás: lachicadelacasadecaramelo

A karácsony a szeretet ünnepe bárhol a Földön. Igyekezzünk ezen a napon saját készítésű ajándékokkal meglepni szeretteinket, amelyeket szívből alkottunk meg, és teljesen személyre szabottan. A gyerekek a legőszintébb lények a Földön, és ők azok, akik bárminek képesek maximálisan örülni Nem attól leszünk jobb szülők vagy társak, ha drága ajándékokkal lepjük meg egymást)!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!