A legjobb újjáéledt bútorok

Egy bizonyos idő elteltével nem számít, hogy milyen volt egy bútor újkorában, már nem lesz újra ugyanolyan fényes, modern, ápolt, és végül elveszti a varázsát. Az alábbiakban felsorolt 10 remek ötlet közül mindenki meríthet némi inspirációt, hogy egy kis felújítással hogyan hasznosítsuk ismét fel régi bútorainkat.

A legjobb újjáéledt bútorok

1. DIY otthoni bár

1. DIY otthoni bár  Így kell valóban néhány óra alatt új életet lehelni a régi bútorokba. Ez a pár fiókos komód remekül mutat majd minden nappaliban, minden vendég értékelni fogja, ha a borokat ezentúl innen válogatjuk majd. Miután régi ajtókból, vagy polcokból sikerült a polcrészeket kivágnunk, ne feledkezzünk meg a borospohár tartókról sem, amelyet akár be is szerezhetünk, de az ügyesebbek gyorsan el tudnak készíteni is. Válasszunk végül egy rusztikus színt, amely beleillik a nappalink miliőébe.

Forrás: hometalk

2. Éjjeli szekrény

2. Éjjeli szekrény  Sokszor feleslegessé válik egy – egy bútor az otthonunkban. Ilyen például egy íróasztal, amire már vagy nincs abszolút szükségünk és csak a helyet foglalja, vagy egyszerűen más stílusúra, több férőhelyesre vágyunk. Ez a leírás bemutatja, hogyan tudunk viszonylag egyszerűen az asztalból két éjjeliszekrényt alkotni.  Ha a végén fehérrel festjük le, akkor valóban rusztikus megjelenést kapnak a szekrények.

Forrás: realitydaydream

3. Ifjúsági ágy gyerekágyból

3. Ifjúsági ágy gyerekágyból  Általában már hamarabb veszünk ifjúsági ágyat a gyermekünknek, minthogy kinőtte volna az előző ágyát, de mivel már nem csecsemő, így nincs szüksége a rácsos ágyra. Az elsődleges szempont mindenkinél, hogy már önállóan is tudjon közlekedni ki és be az ágyába, valamint hogy megfelelő védelmet is nyújtson, ne essen le álmában róla. Ez a tippünk mindenki számára kedvezni fog, hiszen a fent felsoroltakon túl még a gyerekek nagy álmát is megvalósíthatjuk, méghozzá, hogy alatta egy bunkert tele játékokkal tudunk kialakítani, ami csakis az ő kis birodalma lesz.

Forrás: adrielbooker

4. Francia stílusú pad régi székekből

4. Francia stílusú pad régi székekből  Ez egy zseniális ötlet, amelyet francia stílusra is lehet alapozni. A legfontosabb kelléknek két fa szék szükséges, azok összeillesztése az elsődleges feladat. A kicsit szokatlan elrendezése a székeknek (egymással szemben és nem egymás mellett) adja a pad különlegességét, ettől lesz igazán francia stílusú a végeredmény. Fontos eleme a megfelelő párnák kiválasztása is, amelynek szintén tükröznie kell ezt a stílust – ezt is megoldhatjuk újrahasznosítással, otthoni elkészítéssel. A pad remekül mutat majd a kertünkben, de teljes szolgálatot tesz az előszobánkban vagy a hálóban is.

Forrás: anoregoncottage

5. Komódból pad

5. Komódból pad  Ez egyszerűen magával ragadó kis pad, bárki elfogadná az otthonába. Ezt a padot egy régi komódból varázsolták, a végén kékre festve. A karfát, amely tulajdonképpen körbeöleli a padot, sötétre festették, ami nagyon jó kontrasztként szolgál ebben az esetben. Az alsó fiókot meghagyták, amely szuper tárolóként funkcionálhat, azonban figyeltek minden apróságra, így a fogantyúja is tükrözi a különleges stílust, ahogy a párnák, de még a matracot bevont anyag is.

Forrás: createinspireme

6. A tökéletes játéktároló

6. A tökéletes játéktároló  Akinek gyereke van az tudja, hogy soha nincs a gyerekszobában elegendő tárolóhely. Használjunk ki minden újrahasznosítható komódot, ennek a célnak megfelelően. Miután eltávolítottuk a fiókokat – kivéve az alsó fiókot, tanácsos a bútornak kívül belül egy egységes színt adni( a képen ez törtfehér ). Ezután szerezzünk fonott kosarakat, így egyrészt kategorizálni tudjuk a játékokat, másrészt gyorsabban vissza lehet pakolni – nem kell szépen elrendezni a polcokon a játékokat -, harmadrészt pedig a gyerekünk is könnyedén leemelheti és visszateheti az aktuálisan igénybe vett játékokat.

Forrás: alovelyplacetoland

7. Lego- állvány

7. Lego- állvány  Ha már említettük a gyerekszobát, akkor a legókról sem feledkezhetünk meg. Íme egy fantasztikus ötlet, amelyet minden gyermek szívesen fogadna a szobájába. A kiinduló bútortípus nem egy megszokott, de akár mi is kiegészíthetünk egy más típusú bútort, hogy egy ilyen szuper létesítményt hozzunk létre. Nemcsak az alaplemeznek ad helyet, hanem még egy tárolórész is ki lett alakítva a felső részből.

Forrás: fussymonkeybiz

8. Komódból mosdószekrény

8. Komódból mosdószekrény  A fa egyszerűen minden körülmények között pompásan és elegánsan mutat, még a fürdőszobánkban is. Ne hagyjuk, hogy a mosdó alatt kihasználatlan maradjon a hely, hiszen a fürdőszobában rengeteg dolgot kell tárolnunk. Ha sikerül találnunk a megfelelő méretben egy felújítandó komódot, leginkább a magasság tekintetében, akkor nincs más dolgunk, mint a tetejét a mosdóhoz kivágni. Ezután adhatunk új színt a bútorunknak – remekül mutat a fehér a sötét barnával, abszolút eleganciát kölcsönöz.

Forrás: anoregoncottage

9. Dohányzóasztal tárolással

9. Dohányzóasztal tárolással  A tárolás újra és újra felszínre tör egy-egy bútor elkészítése során. Ezúttal sem alakult másképp. Ezt a dohányzóasztalt tényleg néhány hozzávalóval nagyon egyszerűen el lehet készíteni. A látható részeken tárolhatunk benne könyveket, amelyeket nap, mint nap előveszünk, vagy épp olvasunk, de megmutatjuk, hogy hogyan lehet zárt tároló részt is kialakítani benne. A legfontosabb a felső anyagrész kiválasztása, amelynél teljes mértékben hagyatkozz az otthonodban már domináló színekre, formákra. Így biztos lehetsz benne, hogy nagyon otthonossá varázsolja a környezetet.

Forrás: monmakesthings

10. Régi ajtóból képkeret

10. Régi ajtóból képkeret  Minden lakást otthonossá tesznek a közös családi fényképek. Ez a leírás bemutatja, hogy egy öreg, üvegezett ajtóból hogyan készíthet bárki egy tökéletes képkeretet. Egyrészt mindig jó érzés, ha valamit nem kell eldobni, és újrahasznosíthatjuk, másrészt ennél jobb újjáéledést nehéz kitalálni. Az ötlet megálmodója tovább fokozta a kihasználtságot, és kisebb kampókat is rögzített a keretre, így ruhafogasként is funkcionál majd.

Forrás: photogmommie

 

A fenti újrahasznosítási ötletek is bizonyítják, hogy minden bútor menthető, újjávarázsolható, akár egy teljesen más bútorként is remekül szolgálhat bennünket. Járjunk mindig nyitott szemmel, és legyünk kreatívak, hiszen az esetek nagyrészében fantasztikus és biztosítottan egyedi végeredményt kapunk majd.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!