14 kreatív mód flanel ingek újrahasznosítására

Te mennyire szereted az újrahasznosításról szóló projekteket? A Csináld magad (DIY) dolgok közül ezek a személyes kedvenceim, és most találtam egy tetszetős gyűjteményt ami arról szól, hogy hogyan lehet újra használni a régies flanel ingeket. Ha olyan vagy mint én, akkor rengeteg olyan ruhád van a szekrényben amit sohasem fogsz már viselni. Dönthetsz úgy, hogy kidobod ezeket, de mielőtt ezt tennéd, tekints rá erre a gyűjteményre, ami megmutatja neked, hogy milyen kreatív módokon tudnád a ruhákat felhasználni.

14 kreatív mód flanel ingek újrahasznosítására

Újrahasznosítani dolgokat az örök kedvenc időtöltésem. Egyszerűen imádom a régi ruhákat valami totálisan más dologgá alakítani. A bort melegen tartóktól kezdve egészen a farm stílusú karácsonyfa díszekig meglehetősen nagy hasznát tudjuk venni a flanelnek és nagyszerűen fogod érezni magad a készítésük közben. Újrahasznosításról beszélve, van egy pompás gyűjteményünk 40 darab újrahasznosítási és rendszerezési elképesztő konyhai (DIY) csináld magad ötletekből. Tehát, ha érdekel a téma, akkor ne feledd ezt a kollekciónkat is megnézni.

Na de most térjünk vissza a régi flanelek felhasználásához. Akármit is szeretnél csinálni a háztartáshoz, biztos vagyok benne, hogy itt találni fogsz olyat ami megfog tetszeni neked. A legtöbb projekthez nincs szükség varrásra, de persze lesz egy pár ahol kelleni fog.
Garantálom, hogy a család összes tagja el lesz ragadtatva és már alig várom én is, hogy megtudjam mit hoztál létre.

1. Csináld magad (DIY) flaneles karkötő

Csináld magad (DIY) Flaneles karkötő

Azért is tetszik annyira a flanellal bevont karkötő, mert ideálisan néznek ki egy farmer inggel, vagy igazából bármivel amivel szeretnéd. Ahhoz, hogy elkészítsd csak fedj be egy fa vagy műanyag karkötőt flanellal. Ha megfelelően összeillesztetted akkor ragaszd meg szövet ragasztóval, vagy ragasztópisztollyal.
Ez kiváló ajándék azoknak, akik imádják a flanelt.

Forrás: hgtv

2. Pohárhoz flaneles melegentartó

thriftdee

Miközben a flanel ing felső részét más projektekhez használod, addig a csukló részéből létrehozhatsz ilyen aranyos pohár melegentartókat. Ezek is kitűnő ajándékok, a gombok pedig nagyszerűen néznek ki díszítésnek. Tájékoztatásul mondom, hogy a legtöbb ing csukló része tökéletes módon fog passzolni a poharakhoz alakítás nélkül.

Forrás: thriftdee

3. Csináld magad (DIY) flaneles kutya kabát

Csináld magad (DIY) Flanelos kutya kabát

A kiskutyád imádni fogja a meleget, amit ez a könnyen varrható kabát fog biztosítani neki. Én a gallér és zsebes díszítést kedvelem, de a minta megengedi hogy más részt is használj, ha esetleg másból szeretnéd készíteni. Sokkal könnyebb lenne varrással, de egyszerűen nem tudom túltenni magam azon, hogy mennyire bájosan néz ki ez a kabát a zseb résszel! A méreteket a mintánál persze megtudod változtatni, a kutyád nagysága szerint. Akár meg is forgathatod és csinálhatsz egy hosszú kabátot a kutyádnak.

Forrás: bevykona

4. Egyszerű flaneles szalvétagyűrű

Egyszerű flaneles szalvétagyűrű

Ha szeretsz újrahasznosítani, akkor itt egy tökéletes mód arra hogyan kreálj ilyen mutatós szalvétagyűrűket.
Én nagyon szeretem a flanelt általában, de ez előtt nem is gondoltam arra, hogy hozzá adjam az étkező asztalhoz dekorációjához. Két gyűrűhöz, egy darab üres wc papír hengerre, egy régi flanel ingre és egy kevés kötélre lesz szükséged. Ezek az olcsó gyűrűk csodásan néznek ki, nem mellesleg tökéletes módja annak, hogy feldíszítsd az asztalod őszies hangulatba.

Forrás: youbrewmytea

5. Flanel szalvéták

Flanel szalvéták

Ha rajongsz a ruhából készült szalvéták iránt, akkor ezek hatalmas mosolyt fognak csalni az arcodra. Rendkívül puhák és úgyszintén könnyű az elkészítésük.
Szükség lenne egy kis varrásra, de ha jobban tetszik a ragasztás, akkor nyugodtan használd azt a technikát a széleihez. Meseszépen néznek ki ezek a szalvéták, különösen egy őszies díszítésű asztalon.

Forrás: heywandererblog

6. Csináld magad (DIY) kézmelegítők

Csináld magad (DIY) kézmelegítők

Csak 1 darab flanel inggel megtudod alkotni ezeket az újrahasználható kézmelegítőket. Ha hajlamosak a kezeid arra, hogy megfagyjanak télen, vagy ha esetleg sokat dolgozol a szabad levegőn hideg időkben, akkor ez a projekt a tökéletes választás számodra. Kifejezetten puhák ezek a kézmelegítők és a flanel még inkább melegen fogja tartani a kezeidet. Biztos, hogy szeretnél egy ilyen pár kesztyűt a zsebedben a tél folyamán!

Forrás: sadieseasongoods

7. Tetszetős csináld magad (DIY) flaneles fejpánt

Tetszetős Csináld magad (DIY) flanelos fejpánt

Ez a flaneles fejpánt tökéletesen áll farmer ruhákkal, vagy egyéb más flanellal. Az elkészítése annyiból áll, hogy egy flanel ingből kivágsz egy csíkot, a hosszúsága az tetszéstől függő, és azután pedig össze varrod. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy pillanatok alatt meg tudod kreálni. Ha esetleg van több nem használtban lévő flaneles inged, akkor tudsz készíteni több fajta fejpántot.

Forrás: theminiaturemoose

8. Rusztikus ünnepi koszorú

Rusztikus ünnepi koszorú

Ahhoz, hogy meglegyen a minta ehhez a kiváló ünnepi koszorúhoz, többre lesz szükséged mint egy darab flanel ing. De, ne használd fel az egész inget, a többi részét rakd el későbbre, egy másik projekthez. Már majdnem túlságosan egyszerű ezt megalkotni. Szerezz be egy jó vastag koszorút, utána pedig rétegezd meg a flaneleket. Vágj ki csíkokat mindegyik ingből és tekerd rá a koszorúra, olyan módon
ahogy te szeretnéd. Használhatsz egy darab inget is, de szerintem a több fajta motívum sokkal szebben néz ki.

Forrás: sadieseasongoods

9. Egyszerű iPad tartó tok

Egyszerű iPad tartó tok

Ez az aranyos flanel iPad tok az “Etsy”-n van, de személy szerint azt gondolom túlságosan nem bonyolult ahhoz, hogy elkészítsd saját magadnak. Csak el kell vágnod a flanelt a megfelelő méretre, utána meg össze varrod. Rengeteg oktató oldal, kép és videó van iPad vagy iPhone tok készítéséről. Ez a puha anyag vigyázni fog az iPad-re és ráadásul divatos is!

Forrás: etsy

10. Hátizsák újrahasznosított flanel ingből

Hátizsák újrahasznosított flanel ingből

Ez a hátizsák hibátlan módja annak, hogy pl könyveket cipelj, sokszori használat esetén is, az elkészítése pedig pofon egyszerű. Felettébb sok lépés van ebben a projektben, de mindegyik lépés csak pár percet vesz igénybe. Lényegében az egész projekt könnyű, a kezdéstől a befejezésig, a legvégén pedig egy csinos hátizsákod lesz. Még egy összehúzó zsinór is van benne, amit úgyszintén könnyű hozzáadni.

Forrás: kinassauerstyle

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!