22 csodálatos beépített hálófülke, ami biztosan levesz a lábadról!

A hálószoba az egyik legfontosabb helyiség az otthonunkban, hiszen itt hajtjuk álomra a fejünket, itt tudunk a legjobban relaxálni. Ezért aztán az emberek nagy része nem sok pénzt költenek ennek a helyiségnek a megfelelő kialakítására.  A hálószobában a jól megtervezett ágy nem csak a gyakorlati célt szolgálja, hanem hálószobánk meghatározó dísze is egyben. A következő típusú ágyakat ugyan nem lehet megvásárolni, azonban egyedi tervezéssel meg lehet építeni.

22 csodálatos beépített hálófülke

1. Kettesben a függöny mögött

1. Kettesben a függöny mögött  Ha van egy kis beugrós rész a hálóban, akkor érdemes kihasználni. Ezzel az ötlettel remekül kihasználhatjuk ezt a kis helyet a hálónkban úgy, hogy közben teljesen elvonulunk a nagyvilág elől. Egy kis függönnyel a két oldalán még romantikusabb hangulatot varázsolhatunk.

Forrás: wittconstruction

2. Az igazi rejtekhely

2. Az igazi rejtekhely  Egy kislánynak ez a végeredmény egy megvalósult álom. Minden gyereknek szüksége van egy kis odúra, ahova elbújhat időnként. Nemcsak nyugalmat kölcsönöz az alvás idején, hanem remekül elférnek a plüss állatok is. Ne feledkezzünk meg a hangulatvilágításról sem, ami mind a látvány miatt, mind az esti olvasáshoz is elengedhetetlen.

Forrás: instagram

3. A természet gyöngye

3. A természet gyöngye  Ha szereted a régi stílusú rusztikus rönkházakat, ahol az őseink is éltek, akkor biztosan ez az ötlet is belopja majd magát a szívedbe. Ez a hálószoba elsősorban a természetességet, ugyanakkor a fantasztikus élményt nyújtó kényelmességet is sugalja. Legyünk merészek, és ne csak a vendégházunkba építsük meg, hanem vigyünk egy kis természetet a saját otthonunkba is.

Forrás: alhloghomes

4. Kislányok zegzuga

4. Kislányok zegzuga  Mindenki álmodozik kislányként, hogy mi lenne az a hely, ahol szívesen olvasgatná kedvenc könyveit, ahol írhatná nap, mint nap a naplóját. Ezt a kis birodalmat, ahol az egyes lépcsőknek is kiemelkedő szerepe van, minden kislány szívesen látná saját szobájában. A belső rész kialakításánál hagyható némi hely a kedvenc könyveknek, valamint néhány festményt is elhelyezhetünk benne.

Forrás: designsponge

5. Nagylány szoba

5. Nagylány szoba  Eljön az a kor minden lány életében, amikor az életükben kiemelkedő szerephez jutnak a barátok. Ekkor már szinte elengedhetetlen, hogy legyen a szobájukban egy olyan kialakított hely, ahol elcseveghetik egymásnak a titkaikat. Figyeljünk oda a kényelemre, ebben nagy segítséget adnak a pompás díszítésű párnák, amelyek biztos sikert jelentenek.

Forrás: homebunch

6. A kevesebb néha több

6. A kevesebb néha több  Vannak olyan nagylányok, akik nem igénylik, hogy túlságosan hercegnős stílusban alakítsuk ki a szobájukat. Ebben az esetben is az egyszerűbb vonalat kell követni, némi színes virág, valamint egy ötletes ívvel egyedivé varázsolhatjuk ezt a szobát is. A kilátás elérhető élményt és megnyugvást nyújt.

Forrás: ismeretlen

7. Testvérek magánkuckója

7. Testvérek magánkuckója  Sok esetben egy szobán osztoznak a testvérek. De ahogy a felnőtteknek, úgy a gyermekeknek is szükségük van intim szférára. Így megoldható a szoba szobában, mintha mindenki a saját apró kis világában élhetne. Tehát ez a megoldás nem csak rendkívül esztétikus, hanem ezzel létrehozunk egy helyet a térben és az ezzel járó magánéletet.

Forrás: apartmenttherapy

8. Gyermek  vendégszoba

8. Gyermek vendégszoba  A gyerekek egy idegen helyen mindig nehezebben alszanak el, ezért is fontos, hogy a lehető legotthonosabban érezzék magukat. Ez az elkerített rész lehetőséget ad arra, hogy a kedvenc tárgyaivá otthonossá és sajátjával tegye azt, valamint helyezzük előtérbe, hogy az így adódó helyet maximálisan ki tudjuk használni. Ebben az esetben belső polcrendszerek kialakítására, illetve beépített szekrények kialakítására került sor.

Forrás: tinywhitedaisies

9. Galériaágy

9. Galériaágy  Ha nagyon minimális hellyel rendelkezünk, és mindemellett imádjuk a természetes anyagokat, akkor ez az ötlet tökéletes lesz számodra. Azzal, hogy csak egy kicsit emeltük meg a kialakított hálószobánkat, tárolásra remekül kihasználhatóvá válik az alsó rész. A titokzatos hangulatot fokozhatjuk egy romantikus baldahinnal.

Forrás: media.tumblr

10. Alvó sarok

10. Alvó sarok  Hova tűnt a szekrénybe rejtőző szörny? Nem kell többé a szörnyektől tartani, mert ezek a terek ragyogóan átalakítják az alapvető szekrényt egy fantasztikus játszótérré vagy alvó sarokká. Ez a megoldás helytakarékos, könnyen és olcsón kivitelezhető, és teljességgel biztonságosnak mondható.

Forrás: handmadecharlotte

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!