21 ötlet, hogyan építsünk ki grillezőhelyet a kertben vagy a teraszon

A nyár nagyszerű időszak arra, hogy családunk vagy barátaink társaságában egyszerre élvezhessük a friss levegőt és a forró rostonsült ételek ízét kertünkben vagy teraszunkon.. Vessen egy pillantást az alábbi ötletekre és merítsen inspirációt belőlük.

21 ötlet, hogyan építsünk ki grillezőhelyet a kertben vagy a teraszon (2)

1.Tégla grillező a terasz mögött

1.Tégla grillező a terasz mögött

A fedett terasz mögé épített téglaborítású grillező tökéletesen illeszkedik a félkör alakú belső udvar hangulatához. A frissen elkészült vacsorát itt, a térkővel borított kertben, vagy az intim hangulatú, romantikus teraszon is elfogyaszthatja a család.

Forrás:  advancedrenovations

2.Bárpultos sütögető

2.Bárpultos sütögető

A házból kilépve egy impozáns bárpult mögött állva a szabad ég alatt készítheti el a fogásokat a házigazda, a vendégek pedig a túloldalon kényelmesen helyet foglalva fogyaszthatják el a finom falatokat. Vendéglátás profi szinten.

Forrás: houzz

3. Grillező az udvar sarkában

3. Grillező az udvar sarkában

Gyors és egyszerű megoldás, ha épített helyett készen kapható grillezőt vásárolunk, amit a kert egyik sarkában elhelyezünk és már kezdődhet is a grillparty. A grillező fölé minden oldalán nyitott tetőt tettek, így a hely szellős maradt ugyan, de egy kis eső sem akadályozhatja meg a szabadtéri sütögetést.

Forrás: lumberjocks

4. Virágba borult grillező

4. Virágba borult grillező

A virágok szerelmesei a grillező közvetlen környezetét is színpompás növényekkel díszítik. Egyedi megoldás a buja bokrok közül szerényen előbukkanó grillező, amely nemcsak  ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem szemünket is gyönyörködteti.

Forrás: ismeretlen

5. A grillező, amely egy mozdulattal eltüntethető

5. A grillező, amely egy mozdulattal eltüntethető 

A ház oldalához épített grillező a klasszikus nyári konyhák hangulatát idézi. Amikor éppen nincs rá szükség, a tolóajtók segítségével egy gyors mozdulattal eltüntethető a kíváncsi szemek elől.

Forrás: cleanandscentsible

6. Félköríves grillező az erdőszélen

6. Félköríves grillező az erdőszélen 

A félkör ívben elhelyezett sütögető rész keretbe foglalja a teraszt, egyúttal látni engedi a kert többi részét, így még grillezés közben sem kell lemondani a csodás panorámáról. Az erdő közelsége és a rusztikus anyaghasználat nyaralás hangulatot biztosít akár hétköznapokon is.

Forrás: landscape-design-advice

7. Grillezősziget fehér burkolattal

7. Grillezősziget fehér burkolattal

Elegáns sziget az erdő szélén, családi összejövetelek pompás helyszíne. A grillezőteraszt világos burkolattal emelték ki csupazöld környezetéből a tervezők.

Forrás: houzz

8. Vidám sütögető

8. Vidám sütögető

Íme egy példa az igazán színes és fiatalos sütögetőre. Az elhúzható árnyékoló a nyári hónapokban megvéd a déli órák perzselő napsugaraitól, ugyanakkor lehetőséget ad arra, hogy napnyugta után a tűzhely mellől gyönyörködhessünk a csillagokban.

Forrás: houzz

9. Elegáns és visszafogott

9. Elegáns és visszafogott

Ezüstös színben pompázik ez a nem mindennapi, ház falához illesztett grillező. A természetes kiegészítők, és a gyékény szőnyeg varázsolják ezt a helyet meghitté és barátságossá.

Forrás: ismeretlen

10. Grillező sok-sok tárolóval

10. Grillező sok-sok tárolóval

Íme a konyhabútor kültéri változata, oldalán a legfontosabb eszközökkel. A hosszú pult alatti terület szekrényként funkcionál, így ott tárolható minden, ami egy tökéletes grillpartyhoz nélkülözhetetlen. A környező területen is megmaradt a csodás pázsit, csupán néhány betonlapot helyeztek el rajta.

Forrás: blog.homedepot

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon