10 kreatív ötlet, hogyan készítsünk egyedi halloween tököt egyszerűen, sajátkezűleg

A halloweeni tök kifaragása sokak számára az év egy legkedvesebb pillanata. Sok gyerek nagyon várja az évnek ezt az időszakát, annak ellenére, hogy az igazán kicsik túl sokat nem tudnak segíteni benne, legfeljebb nézhetik, ahogy szüleik a késsel ügyeskednek. Esetleg megrajzolhatják, előre megtervezhetik papíron a mintát, hogy ők is kivegyék a részüket a munkából.

A nagyobbak egyedül is nekiláthatnak a tökfaragásnak, természetesen szülői felügyelet mellett. Bár kellő gyakorlat hiányában a tökön megjelenő mintának nem sok köze lesz az elképzelthez, ne hagyjuk, hogy ez gyermekünk kedvét szegje. Nem a szépség a lényeg, sokkal inkább a vidám készülődés, mely bearanyoz egy hűvös őszi estét, valamint a családdal együtt töltött idő a meleg szobában. Fogadjuk el: bizony, ez egy olyan műfaj, hogyha kikanyarintottunk a tökből egy darabot, nem tudjuk visszacsinálni azt.

Ez a cikk azoknak tartogat ötleteket, akiknek nehézséget okoz a tökfaragás. Olyan díszítési technikákat mutatunk be, melyekhez nem kell nagy kézügyesség, és a sikerélmény garantált. A legtöbb ötlethez még a kést sem kell elővennie.

10 kreatív ötlet, hogyan készítsünk egyedi halloween tököt egyszerűen, sajátkezűleg

1. A sötétben világító tökök

A sötétben világító tökök  Ugye milyen fantasztikusan néznek ki ezek a sötétben világító tökök? Látogasson el az alábbi oldalra, ott található az elkészítés pontos leírása. Ahogy látja, hihetetlenül egyszerű és olcsó elkészíteni ezeket a halloweeni dekorációkat. Csak néhány műanyag tökre és némi sötétben világító festékre van szükség hozzájuk, melyeket a hobbi boltokban be is szerezhet. Az ilyen típusú festéket a napfény tölti fel, ezért érdemes kint hagyni az ablakban, hogy naplemente után fényesen tündökölhessen. Minél sötétebb van, annál erőteljesebb a hatás.

Forrás: ilovetocreateblog

2. Tök díszítése monogrammal

Tök díszítése monogrammal  Ha inkább valami finomabb, egyszerűbb, elegánsabb megoldásra vágyik, a monogrammos tök való Önnek. A tök elkészítéséhez szükséges számos lépés leírását az alábbi blogon találja. Ez kicsit időigényesebb, mint az előző, azonban a végeredmény egy igazán kifinomult és egyedi dekoráció.

Forrás: radiobutlers

3. Cuki vigyorgó macska

Cuki vigyorgó macska  Amennyiben idén is faragni szeretné a halloweeni tököt, nagyban megkönnyítheti a dolgát, ha előtte kinyomtat egy sablont. Ez a cicafej szerintem például egyszerűen imádnivaló. Ahogy az elkészítés leírásában is olvashatja, a mintát legkönnyebben úgy viheti fel a tökre, hogy először ráragasztja a sablont, majd apró lyukak szurkálásával leköveti a vonalakat a tökön. Az ügyesebbek szabadkézzel maguktól is megrajzolhatják azt. A minta felrajzolásához mindig könnyen letörölhető (nem alkoholos) filcet használjon, így egyszerűen eltüntetheti az esetleges hibákat.

Forrás: disney

4. Kedves kis tök baglyok

Kedves kis tök baglyok  Ha szeretne azért egy kicsit tököt faragni, de csak minimális mértékben, készítse el ezeket a kedves bagoly tököket. A késen és a tökön kívül semmi másra nem lesz szüksége, csupán némi maradék napraforgómagra. Elmondhatatlanul aranyosak ezek a baglyocskák! Az alábbi linken találja a videót, mely segítségével Ön is könnyedén saját otthonába varázsolhatja őket.

Forrás: bhg

5. Tök Minyonok

Tök Minyonok  Az alábbi honlapon mindig fantasztikus barkácsolós, dekorációs ötletekre lehet bukkanni. Itt találhatóak ezek az igen látványos, faragás nélkül elkészíthető Minyon tökök is. Vicces arckifejezésekkel bolondíthatjuk meg a őket, aztán bezsebelhetjük az elismerő pillantásokat kreativitásunkért. Én ehhez biztosan mű tököket használnék, így nem csupán néhány hétig, hanem évekig is a lakás díszei lehetnek a halloweenkor. Túl csodásak ezek ahhoz, hogy az ünnep végén a kukában landoljanak.

Forrás: craftymorning

6. Elegáns őszi virágkompozíció

Elegáns őszi virágkompozíció  Ez az ötlet nem kimondottan halloween témájú, de tökéletes választás az évnek erre az időszakára. Akár egy kicsit kísérteties, ijesztő változatban is elkészíthető, ha klasszikusabb halloweeni dekorációra vágyik. Ebben az esetben célszerű kissé sötétebb növényeket és vagány dekorációs elemeket használni, illetve más színűre festeni a tököt, és már ki is tehetjük az ajtó elé a küszöbre. A képen látható káprázatos, szemet gyönyörködtető elrendezés a lakás bármely pontján jól mutat.

Forrás: onecharmingparty

7. Geometrikus, fúróval készült lyukak

Geometrikus, fúróval készült lyukak  Amennyiben a hagyományoknak megfelelően szeretne tököt faragni, azonban nem szívesen használ kést ehhez, tekintse meg ezeket a fúróval díszített tököket. A fúró segítségével készítsen sok különböző méretű és elrendezésű lyukat a kiszemelt tökre, majd alkosson divatos, egyszerű és elegáns geometriai mintákat belőlük. Ezek a tökök egytől egyig pompásan néznek ki, és a legjobb bennük, hogy bárki elkészítheti őket!

Forrás: hometalk

8. Csipkeborítású tök romantikus stílusban

Csipkeborítású tök romantikus stílusban  A csipke kedvelőinek íme egy gyors és egyszerű megoldás: nincs szükség csipke hatású minta aprólékos és időigényes kifaragásával bajlódni, ez a tök valódi csipkével van bevonva és csodálatosan néz ki. Az ötlet nagyon egyszerű és nagyszerű, az eredmény pedig lenyűgöző. Ha a képen látható nagy kontrasztot szeretné elérni, a csipke rögzítése előtt mindenképpen fesse fehérre a tököt.

Forrás: bhg

9. Tök múmia

Tök múmia  Íme egy nagyon édes múmia tök, mely biztosan feldobja a bejárati ajtó környékét. Faragni nem nagyon kell ezt a tököt, csak a szájat kell így elkészíteni, de ez akár ragasztással vagy egyéb technikával (például festés, rajzolás) is megoldható. A többi egyszerű, rögzítsük a szemeket, elő a gézzel, és tekerjük, tekerjük, amíg szinte semmi sem látszik ki a tökből. Kisebb gyerekekkel is fergeteges móka!

Forrás: bhg

10. Fekete fehér pókhálós tökök

Fekete fehér pókhálós tökök  Ebben az esetben a tököket a korábbiakkal ellentétben nem fehérre, hanem feketére fessük, és fehér minta kerül rájuk. A halloweenre jellemző téma természetesen itt sem maradhat el, fessünk rájuk pókhálót, tegyünk melléjük csont dekorációt. Az elegáns színhasználat miatt mégis kifinomult és letisztult lesz a végeredmény. A pókhálót zsinór segítségével is kialakíthatjuk, így tökünk igazán egyedivé válik.

Forrás: magiamia

Ha idáig jutott az olvasásban és végignézegette a fentebb bemutatott képeket, bizonyára bővelkedik az ötletekben, és talált kedvére valót, akkor is, ha inkább nem szeretne tököt faragni. Lásson neki még ma, készítse el egyedi halloween tökjét, tegye jól látható helyre, had csodálják meg az irigykedő szomszédok!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!