Ellenállhatatlan nyári limonádék
Ezeken a forró napokon nincs is annál hűsítőbb találkozás, mint egy tökéletesen elkészített limonádé. Ezzel a bejegyzésünkkel segítünk Neked, hogy ezt az érzést ne csak egy bárban élvezhesd, hanem akár a saját konyhádban is valóra válthasd. Biztos vagyok benne, hogy az alábbi receptek közül mindenki talál a saját ízlésének megfelelő ízvilágot.
BAZSALIKOMOS-MENTÁS LIMONÁDÉ

Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez a friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Érdekes, hogy nem csak inni, de szagolni is szeretem ezt a limonádét, így sokszor el sem tudom dönteni, hogy az illata vagy az íze finomabb.
Hozzávalók:
5 szál bazsalikom
6 szál menta
1,5 l szénsavas ásványvíz
40 ml bodza szörp
1 lime-ból nyert lime lé
Forrás: stiler.blog.hu
GYÖMBÉRES-MÉZES LIMONÁDÉ

Nagyon kellemes frissítő, mert egyszerre édes és savanykás-, fűszeres ízvilága van, amely nagyon jól oltja a szomjat. Ha még ez sem lenne elég, akkor bolondítsd meg mentával, így még jobban fokozhatod az ízvarázst.
Hozzávalók:
1,5 l szénsavas ásványvíz
2,5 evőkanál méz
5 dkg gyömbér
1 dl citromlé (frissen facsart)
Forrás: stiler.blog.hu
CITROMFÜVES LIMONÁDÉ

Ez az egyetlen limonádé, ami kisebb előkészületet is igényel. A citromfüvet ugyanis le kell forrázni teaként és úgy visszahűteni. Egy biztos: megéri a fáradozást, mert az egyik legjobb hűsítő a forró nyári napokon. Ezt a limonádét jellemzően a távol-keleti országokban fogyasztják előszeretettel, én is ott próbáltam ki, és szerettem bele azonnal.
Hozzávalók:
1,5 víz
3 marék citromfű levél
2 evőkanál barnacukor
2 citrom leve
Forrás: stiler.blog.hu
RÓZSÁS LIMONÁDÉ

Ez az egyik kedvencem! Nyilván nem a rózsasziromtól lesz olyan varázslatos a limonádé, hanem a rózsavíztől. Nem mindenki szereti ezt a nagyon jellegzetes, domináns ízt, de aki kedveli, az egész nyáron ezt fogja inni. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű: belekevered a rózsavizet a szénsavas vízbe, majd ízesíted. A limonádéhoz csinálhatsz ötletes jégdarabokat is. Egyszerűen a nem permetezett rózsaszirmokat a jégkockatartóba teszed, felöntöd vízzel és megfagyasztod, a tálalásnál pedig a rózsaszirmos jégkockákkal díszítheted a limonádét.
Hozzávalók:
1,5 l ásványvíz
2-3 evőkanál rózsavíz
8 evőkanál cukor
1 szál nem permetezett rózsa
1 dl citromlé
1 citrom karikázva
Forrás: stiler.blog.hu
LIME-OS – UBORKÁS LIMONÁDÉ

Aki kedveli a fanyar ízeket, annak kiváló hűsítő lesz ez a limonádé. A kancsóban kevés vízzel feloldod a mézet, majd beleteszed a hosszú csíkokban levágott uborka héját, és a felkockázott fél uborkát. A meghámozott gyömbért karikázd bele és tedd be az egészet a hűtőbe, hogy egy picit összeérjenek az ízek.
Hozzávalók:
1,5 l szénsavas ásványvíz
1 db kígyóuborka
5 dkg gyömbér
2,5 evőkanál méz
Forrás: stiler.blog.hu
Sikerült felcsigázni az ízlelőbimbóidat? Biztosítalak, hogy bármelyik limonádé elkészítése óriási sikert fog aratni mind a családod, mind a barátaid körében. Ahhoz, hogy fokozzuk az élvezeteket, különösen ajánljuk, hogy a mindent elsöprő limonádé – poharakat is beszerezz, így nemcsak a limonádé íze, illata, hanem a látványa is ellenállhatatlan lesz.

