10 tény, amely megváltoztatta az látásmódunkat a világra

Nem számít, mennyi enciklopédiát és tudományos szakirodalmat olvasott az ember, mindig rátalálhat valamilyen érdekességre, amiről addig fogalma sem volt. Összeszedtünk 10 tényt, amely azt bizonyítja, hogy a világ tele van csodálatos dolgokkal. Csak győzzük őket megismerni.

A kínai hadsereg tagjai gyakran felfelé álló tűt helyeznek a gallérjukba azért, hogy egyenesen álljanak

Életünk során csupán két testrészünk növekedése nem áll meg soha: orrunké és fülünké

A hangyák 12 óránként mindössze 8 percet alszanak, a munkás hangyák agyi aktivitása pedig alvás közben is igen magas

A buborékfóliát tervezői eredetileg tapétának szánták. Ez nem igazán jött össze, így szigetelőanyagként próbálták meg újra bevezetni a piacra, csakhogy ez a terv is megbukott. Akkor lett gazán népszerű, amikor az IBM ezt használta a termékeik szállítás közbeni megóvására.

Kutatók megállapították, hogy a denevérek meg tudják különböztetni társaikat egymástól, illetve elég gyakran vitatkoznak.

Visszautasított szerelem esetén az agy reakciója hasonló, mint akkor, amikor az ember fizikai fájdalmat érez.

Igencsak mulatságos lopás történt 2017-ben az USA-beli Santa Clara városában: a tolvajok GPS-nyomkövetőket vittek el a Roambee Corporation nevű cégtől. Természetesen egy ekkora vállalatnak nem volt nehéz beazonosítani a tettesek pozícióját. Értesítették a rendőrséget, és néhány órával később már kattant is a bilincs a tolvajok kezén.

Egyes adatok szerint a malária mintegy 50 milliárd emberrel végzett összesen az emberiség történetében. Demográfusok szerint ugyanakkor bolygónk létezése alatt eddig nagyjából 100 milliárd ember született

1896-ban egy amerikai pszichológus, George Stratton feltalálta az invertoszkópot; egy olyan szemüveget, amely megfordítja a képet, mielőtt a fény eljutna a szembe. A szemüveg tesztelésének első napjaiban Stratton kissé zavart volt, de 3 nap eltelte után teljesen megszokta az új látásmódot. Amikor a tudósok levették róla az eszközt, újra megváltozott a világészlelése, ezúttal viszont teste gyorsabban állt rá a normál látásmódra

A “Bluetooth” kifejezés a holland “blåtand” szócska angol adaptációjából ered, és szó szerint “kékfogúságot” jelent. Ez volt a beceneve I. Harald (azaz Harald Bluetooth) viking királynak, aki Dániában élt a 10. században. Harald érdemei közé tartozott, hogy sikerült egy korona alatt egyesítenie az ellenséges dán törzseket. És hát ugye a Bluetooth is valami hasonló elven működik. A Bluetooth-logó egyébként két skandináv rúna kombinációjából tevődik össze.

via

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!