Halloween-i harapnivalók, amiknél nincs félelmetesebb

A Halloween-i  buli már a küszöbön, úgyhogy itt az ideje a készülődésnek is. Mindenki tudja, hogy Halloween a rémületről és az ételekről szól. Ha szereted az ételeidet is  kreatívan elkészíteni, akkor íme néhány szuper ötlet, hogy az előételeiddel is tükrözd az ünnep hangulatát.

Halloween-i harapnivalók, amiknél nincs félelmetesebb

1. Formázott dinnye

1. Formázott dinnye  Ennél egyszerűbbet nem is lehetne kitalálni, hiszen bármilyen formavágó segítségével elkészíthetjük ezt a kis előételt. Pompás időtöltés a gyerekek számára is, hiszen ezt ők is könnyedén meg tudják csinálni. A legmegfelelőbb ehhez a sárgadinnye, de természetesen más gyümölccsel vagy zöldséggel is bátran elkészíthetjük.

Forrás: shakentogetherlife

2. Az ijesztő pók

2. Az ijesztő pók  Ezt a kis harapnivalót is bátran ajánlom a kisgyermekesek körében, hiszen rendkívül fejlesztő hatással van a finom motorikára. Legmegfelelőbb áfonyából készíteni, hiszen ennek a gyümölcsnek nincs magja. A képen látható alakzatban húzzuk rá a szemeket egy-egy pálcikára. A szemeket legjobb marcipánból elkészíteni. Nagyon ötletes, ugyanakkor rendkívül egészséges édesség.

Forrás: kitchenfunwithmy3sons

3. Múmia reggeli

3. Múmia reggeli  Ez aztán a fejedelmi reggeli, ami tökéletesen tükrözi a halloween-i hangulatot. Úgy érzem, hogy az elkészítését bárkinek javasolni tudom, hiszen rendkívül egyszerű művelet, ugyanakkor remek hangulatban indíthatjuk a reggelt. A kenyérre elsőként ketchup kerül, majd a képen látható módon helyezzük fel a szétvágott sajtot. A végén pedig fekete olívabogyóval alkossuk meg a szemeket, és egyúttal ébresszük fel a múmiát!

Forrás: spaceshipsandlaserbeams

4. Paprikából lámpás

4. Paprikából lámpás  A főételt is feldobhatjuk egy kis kiegészítővel. A paprika a legalkalmasabb arra, hogy mini lámpásokat kreáljunk belőle. Miután ötletesen kivágtuk, bármivel megtölthetjük, és tálalhatjuk is. Mindenki könnyedén elkészítheti, ezért mindenképp ajánlom, hogy ez a gyors kiegészítő ne hiányozzon a vacsora asztalról.

Forrás: foodandphotography

5. Az alma – múmia

5. Az alma - múmia  Természetesen Halloween-kor se feledkezzünk meg az egészséges táplálkozásról, így gyümölcsöt is kellő mennyiségben ajánlott fogyasztani. Hámozónk segítségével pompás múmiára emlékeztető almákat alkothatunk. Kínálhatjuk önmagában is, de akár tízóraira is csomagolhatjuk gyermekünk számára. A legtöbb alma bebarnul idővel, de összességében ez még jobb hatást kelt majd.

Forrás: twohealthykitchens

6. Levágott ujjak

6. Levágott ujjak  Ez egy igazán tipikus halloween-i ötlet. Meglehetősen gusztustalan, de ez az ünnep többek között erről is szól. Többféleképpen elkészíthető, itt egy pizzából lettek megalkotva a boszorkány ujjak. Miután elkészült a sajtos pizzánk, vágjuk el 2-3 centiméteres cikkekre, majd ezeket még felezzük el a képen látható módon. Ezután már csak a piros körmök felhelyezése szükséges, amelyet paradicsommal helyettesítünk. Jó étvágyat! 🙂

Forrás: cutefoodforkids

7. Csont – pogácsa

7. Csont - pogácsa  A kedvenc sós pereceket, pogácsákat is alkalomhoz illően el tudjuk készíteni Helloween – napján is. A csontokat a nyers tésztából formázhatjuk kézzel is, vagy akár vásárolhatunk megfelelő formát is, így a gyerekeinket is bevonhatjuk a munkába. Ha minden apróságra odafigyelünk, akkor a vendégeinket biztosan teljesen elkápráztatjuk.

Forrás: spoonful

8. A boszorkány seprűje

8. A boszorkány seprűje  A Halloween abszolút kiegészítő eleme a boszorkány és annak seprűje. Ezt egy egyszerű, ám ízletes harapnivalóként is felszolgálhatjuk. Könnyű elkészíteni, viszont némi időt vesz igénybe, de mindenki díjazni fogja a fáradságunkat! Szükségünk lesz egy csomag ropira, sajtra. A sajtokat apró cikkekre vágva halmozzuk a ropi köré, majd rögzítsük, és már tálalhatjuk is ezt a fantasztikus harapnivalót!

Forrás: cocinandoconcatman

9. Hot-dog múmia

9. Hot-dog múmia  Múmiából soha nem elég, és ez egy szuper ötlet, hogy mindenkinek a kedvében járjunk, hiszen ki ne szeretné a hot-dogot, pláne, ha ilyen frappáns módon van elkészítve. Bárki könnyedén elkészítheti, csak egy pizzavágóra lesz szükség. Miután vékony csíkokat vágtunk a tésztából, tekerjük be vele a virsliket, majd tegyük be kb. 15 percre 180 fokra a sütőbe. Ne feledkezzünk meg a múmia szeméről sem, amelyet ketchuppal tudunk megrajzolni.

Forrás: seakettle

10. Oliva – kígyó

10. Oliva - kígyó  Ezt a fekete olívabogyóból készült kígyót szintén elkészíthetjük gyermekeinkkel, de bátran kínáljuk felnőtt vendégeinket is az elkészült remekművel. Tálalhatjuk vacsora utáni harapnivalóként egy kis mártás kíséretében, vagy feldobhatjuk a görög salátánkat is, ha mellé egy ilyen kígyót készítünk. Egyszerre aranyos és ijesztő is.

Forrás: cutefoodforkids

Te se feledkezz meg ijesztő, ám szórakoztató harapnivalókkal készülni a Halloween- partira, hiszen ez elengedhetetlen része az előkészületeknek. Minden bizonnyal mindenki megtalálja a számára, családjának és vendégeinek megfelelő ijesztő ételt. Természetesen az ötleteket felcserélheted, kiegészítheted, bárhogy variálhatod. Rajta, Te se maradj ki a buliból!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!