Érdekes és praktikus polc ötletek konyhába

A polcok nélkülözhetetlenek minden konyhában. Nem csupán praktikusak, de néhány jól megválasztott polccal könnyedén feldobhatjuk konyhánk hangulatát. A polcok, különösképpen a nyitott polcok könnyű hozzáférést biztosítanak a gyakran használatos fűszerekhez és tárolódobozokhoz anélkül, hogy sok helyet elfoglalnának a térből. Ha szépséges dísztárgyakat helyezünk rájuk, a polcok lehetnek konyhánk legkülönlegesebb elemei. Ha nem hisz nekünk, kérjük, tekintse meg a következő nagyszerű polc lehetőségeket, melyeket az Ön számára gyűjtöttünk össze.

Érdekes és praktikus polc ötletek konyhába

1. Az ikeás fűszertartó új élete

1. Az ikeás fűszertartó új élete  Ehhez a remek ötlethez nincs szükség polckészítésre. Csak vásároljon három egyszerű fűszertartót az Ikeában, fesse le fehérre, majd szerelje fel a konyhaszekrény szélére, és helyezze bele a receptkönyveket. Egyszerű, gyors és praktikus megoldás. Részletes leírást az elkészítésről az alábbi linken talál.

Forrás: the2seasons.com

2. Minimál lebegő polcok konzolok nélkül

2. Minimál lebegő polcok konzolok nélkül  Helyezzen két egyszerű, nyitott polcot a falra konzolok nélkül. Ezeket a polcokat hosszú acélrudak tartják, melyek egyik fele a polc belsejében, a másik csavarok segítségével a falban rögzül, így a szem számára a felfüggesztés láthatatlan marad.

Forrás: montanaprairietales.com

3. Saját készítésű konzolokkal egyedi polcok

3. Saját készítésű konzolokkal egyedi polcok  Kis kézműves konzolokat is gyárthat a mindennap használatos konyhai eszközök rendszerezőihez, azaz a falhoz rögzített polcocskákhoz. Nem túl bonyolult, viszont a legegyszerűbb polcot is egyedivé varázsolhatja vele. Részletes leírást az elkészítésről az alábbi linken talál.

Forrás: hertoolbelt.com

4. Kirakat a konyhaablakban

4. Kirakat a konyhaablakban  Ha szereti a különleges megoldásokat, helyezzen könnyed és légies, üvegből készült polcokat az ablakba, hogy mindenki megcsodálhassa virágait, dísztágyait. Részletes leírást az elkészítésről az alábbi linken talál.

Forrás: prettyhandygirl.com

5. Liszt és tészta szem előtt – miért is ne?

5. Liszt és tészta szem előtt - miért is ne  Saját készítésű polcok a konyhai üvegeknek. Ha rendszerezetten tároljuk a sütés-főzés alapanyagait, nem szükséges a szekrényben rejtegetnünk őket. Ezek a katonás rendben sorakozó befőttesüvegek méltán váltak a konyha díszeivé. Részletes leírást az elkészítésről az alábbi linken talál.

Forrás: ellaclaireinspired.com

6. Fűszertartó, avagy újabb ötlet a raklap újrahasznosítására

6. Fűszertartó, avagy újabb ötlet a raklap újrahasznosítására  Építsen fali fűszertartót raklapból! Egy kis kézügyesség és némi szépérzék kell csupán hozzá, és vendégeinek biztosan megakad majd a szeme ezeken a természetesen rusztikus megjelenésű, különleges polcokon.

Forrás:  heatherslens.blogspot.com

7. Tányérok és bögrék mindig kéznél, egy helyen

7. Tányérok és bögrék mindig kéznél, egy helyen  A fali tányértartó aljára rögzített kampókon helytakarékosan tárolhatjuk csészéinket is. Ha egymáshoz illő, a konyha hangulatával harmonizáló tányérokat és csészéket rendezünk el rajta, ez a polc látványnak sem utolsó.

Forrás: brabournefarm.blogspot.com

8. Spotlámpák a polc aljában, ha fényárban úszó konyhára vágyik

8. Spotlámpák a polc aljában, ha fényárban úszó konyhára vágyik  Tegyük hangulatossá polcainkat némi beépített világítás segítségével. Ez nem csupán szemünket gyönyörködteti, hanem praktikus is, remekül bevilágítható vele a teljes munkapult, így a faliszekrények alatt más világítás elhelyezésére már nincs is szükség.

Forrás: thehousediaries.com

9. A könnyebb elérhetőség érdekében használjunk fűszertartó polcokat

9. A könnyebb elérhetőség érdekében használjunk fűszertartó polcokat  Ha könnyen hozzá szeretne férni gyakran használatos fűszereihez, ne a szekrényben tartsa őket! A kis polcok dekoratívak, helytakarékosak, és csak egy mozdulat leemelni róluk amire éppen szükségünk van.

Forrás: top-homedecorideas.xyz

10. Saját készítésű olaj és ecet tartó polc

10. Saját készítésű olaj és ecet tartó polc  A praktikus konyhák legfőbb ismérve, hogy minden négyzetcentiméter okosan ki van használva. Jó példa erre a főzőlap belső felére helyezett polc, így aztán nem kell messzire nyúlnia az olajért és ecetért vacsorakészítés közben. Részletes leírást az elkészítésről az alábbi linken talál.

Forrás: overthebigmoon.com

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!