Briliáns ötletek befőttes üvegből, amelyek újjá varázsolják az otthonod!

Rengetegen vagyunk, akik megszállottan dekorálják az otthonukat, ám ez sokszor nagyon költséges tevékenység. Épp ezért kínálok 10 szemet gyönyörködtető dekorációt, amelyet egyszerű befőttes üvegből el tudunk készíteni, és garantáltan beragyogja majd az otthonodat! Számos DIY projekt létezik, de kiinduló pontnak a legjobb a befőttes üvegekkel indítani. Az ember nem is gondolná mennyi lehetőség van ezekben az edényekben. Íme egy kis ízelítő:

Briliáns ötletek befőttes üvegből, amelyek újjá varázsolják az otthonod!

1. Frissítő

1. Frissítő  Minden otthonban szükség van illatosítóra. Természetesen az illemhelyiségben ez elengedhetetlen, de nem mindegy milyen formában van jelen. Ezzel az ötlettel abszolút új arcot kap a frissítő fogalma, hiszen nemcsak finom illatot biztosít, hanem még remek dekoráció is ebben a kicsi helyiségben. Ki gondolná, hogy a kellemes illatot mindössze sütőpor és egy finom illóolaj adja?!

Forrás: creeklinehouse

2. Tolltartó

2. Tolltartó  Sok bosszúságot okoz, hogy minden asztalon, minden polcon egyre több toll és ceruza éktelenkedik… erre van egy szuper tippünk: vegyünk elő egy-két befőttes üveget, és a lakás hangulatával összhangban lévő színnel fessük be, vagy akár szalvéta-technikát is alkalmazhatunk, majd tegyük bele az összes tollat, ceruzát. Így nemcsak egyszerre rendet teremtettünk, hanem egy jópofa kiegészítővel is megleptük az otthonunkat 🙂

Forrás: girllovesglam

3. Kárpitos csillár

3. Kárpitos csillár  Azt hiszem, ez az egyik legfantasztikusabb ötlet a felsoroltak közül, hiszen a befőttes üveg hallatán leginkább valamilyen tárolót tudunk kitalálni, de egy ilyen csillárt bárki elfogadna a nappalijába, vagy étkezőjébe. És a jó hír, hogy rendkívül egyszerű módon mindezt teljesen egyedül is képes vagy megvalósítani. Ne feledkezzünk meg a tetején egy kis lyukat fúrni a kábelezés miatt. Vágjatok bele mihamarabb ebbe a teljesen fillérekből megteremtett csodaszép csillár elkészítésébe!

Forrás: instructables

4. Szappanadagoló

4. Szappanadagoló  Egy kicsit különleges befőttes üveget ajánlok erre a célra felhasználni, de akár mi is díszíthetjük különböző technikákkal – ügyeljünk arra, hogy mind vízálló eredményt adjon. Ezzel az aprósággal új stílusba burkolhatjuk a fürdőszobánkat, konyhánk ezen részét. Párban is készíthetjük a folyékony szappan és a fertőtlenítőnek, így jól fognak egymás mellett mutatni, nem kell már drága, dekoratív szappan adagolókra költenünk, hiszen néhány hozzávalóval pillanatok alatt bárki elkészítheti.

Forrás: lovegrowswild

5. Fényképkeret

5. Fényképkeret  Fantasztikus ötletnek tartom, hogy a különböző formájú és méretű befőttes üvegeket fényképkeretként éljék a második életüket. Azon felül, hogy nagyon egyszerű az elkészítése, rendkívül jó dekorációnak is bizonyul. Természetesen az üveg fennmaradó részét bátran díszíthetjük, tetszés szerint. Ajándékként is biztos a siker.

Forrás: content

6. Hógömb

6. Hógömb  Ki ne emlékezne gyerekkorából a megannyi hógömbre, valaki még felnőttként is nagy gyűjtő marad. A karácsonyi ajándékozás mindenkinek fejtörést okoz, azonban ezzel bármelyik családtagodat meglepheted, biztos lehetsz a sikerben. A megfelelő üveg kiválasztását követően már csak néhány lépés választ el a teljes sikertől. A belehelyezett figura megválasztása függ az alkalomtól is, tehát akár húsvétkor is ajándékozhatunk hógömböt, ha például kacsát teszünk bele 🙂 A pontos leírást a forrásban találsz.

Forrás: blog.modcloth

7. Színes napelemes hangulatvilágítás

7. Színes napelemes hangulatvilágítás  Mindenki szereti a hangulatvilágítást, a lakás bármelyik helyiségében remekül mutat. Használhatjuk egyfajta útmegvilágításnak is a lépcsők oldalára helyezve. Nagyon könnyű elkészíteni, és nem igényel túl sok hozzávalót sem, ugyanakkor a végeredmény pompás látványt nyújt. Az üvegeket befesthetjük, de akár hagyhatjuk természetes állapotban is. Boltokban megvásárolhatjuk a napelemes fényforrásokat is, amelyeket kifejezetten ajánlok ezekbe a mini-lámpákba.

Forrás: putitinajar

8. Madzagos váza

8. Madzagos váza  A befőttes üvegeket már elődeink is sokszor felhasználták vázaként, azonban mi mutatunk egy fillérekből előállítható dekoratív vázát. Semmi másra nincs szükségünk csak egy befőttes üvegre, erős ragasztóra és madzagra. A madzagokat különböző módon tekerhetjük fel az üvegre, a lehetőségek tárháza ebben az esetben is végtelen, így akár a lakás minden szegletében ezzel a technikával készült vázát helyezhetsz el.

Forrás: vickiehowell

9. Lógó lámpások

9. Lógó lámpások  Természetesen nemcsak bent, hanem kültéren is remekül mutatnak a befőttes üvegekből készült dekorációk, ez esetben a lámpások. Tökéletes összhangba tudjuk hozni a természettel, a fákkal, ha madzaggal rögzítjük őket, végül így lógatjuk le a fáról. A fényről pedig az üvegekbe helyezett gyertya gondoskodik majd. Minden szempontból könnyedén megvalósítható projekt, és minden kertet, teraszt, vagy akár az erkélyt is hangulatossá varázsolja.

Forrás: brit

10. Csodás lámpás

10. Csodás lámpás  Ezt az ötletet azoknak javaslom, akik egy különleges ajándékkal szeretnék meglepni valamelyik családtagját, vagy akár lakásavatóra is fantasztikus ajándék lehet. A kép magáért beszél, hiszen a horgolt terítők – amelyeket akár mi magunk is horgolhatunk, vagy meg is vásárolhatjuk – mindenképp egyedivé teszik a lámpásokat. Miután felhelyeztük a kis terítőnket, tovább díszíthetjük a képen látható módon az üveg nyakát, elengedhetjük a fantáziánkat, de próbáljuk a finom vonalat képviselni. Bárkinek is szánjuk ajándékba, biztosak lehetünk benne, hogy a lakásának központi helyén lesz elhelyezve.

Forrás: craftsbyamanda

A befőttes üvegek felhasználási lehetőségei annyira sokrétűek, hogy az általunk hozott 10 fantasztikus ötlet csak egy töredéke azoknak, ám így is egy remek betekintést kapunk, hogy mi mindenre lehetünk képesek mindössze néhány otthon is megtalálható hozzávalóval. Felhasználhatjuk praktikussági szempontból is, de sokféleképpen dekorációként is megjelenhet az otthonunkban.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!