DIY 22 trükk a mosókonyha elrendezésére

Egyetértesz azzal, hogy a mosókonyha az otthonunk egyik legfontosabb területe, ahol meglehetősen sok időt töltünk? A mosókonyha lehet a legelrendezettebb helyiség a házban, amennyiben néhány alapvető szabályt betartunk. Nézd meg és használd fel ezeket a megoldásokat, hogy nagymértékben javítsa a munkaterhelésedet.

 DIY 22 trükk a mosókonyha elrendezésére

1. Ruhaszárító hely

1. Ruhaszárító hely Mennyi helyet spórolhatunk, ha megszabadulunk egy felső szekrénytől, és a helyére egy rudat szerelünk, ahol felakasztva, a szabad levegőn száradhatnak az igényesebb ruháink. Egyrészt nem tesszük ki a szárítógép esetleges roncsolásának, másrészt nem kell néhány ruhadarabért a ruhaszárító állványt elővennünk.

Forrás: maillardvillemanor

2. Mosószer tárolása

2. Mosószer tárolása Sokszor nagyon nagy rendetlenséget és összevisszaságot teremtenek a különféle mosószerek dobozai. Sokkal praktikusabb, és nem utolsó sorban esztétikusabb látványt nyújt, ha ezeket például sütitárolókba helyezzük.

Forrás: imperfecthomemaking és designimprovised

3. Rejtett tárolószekrény

3. Rejtett tárolószekrény Mint mindenütt a lakásban, itt is rendkívül fontos, hogy a legkisebb helyet is kihasználjuk, hiszen rengeteg tárolási helyre van szükségünk. Jó ötletnek bizonyul, ha a mosógép és a szárítógép közötti rész se maradjon kihasználatlanul. Néhány hozzávaló segítségével mi magunk is barkácsolhatunk egy tároló, gurulós szekrényt, ahova elrejthetjük a sok-sok tisztítószert.

Forrás: infarrantlycreative

4. A vasalódeszka elrejtése

4. A vasalódeszka elrejtése A vasalódeszkát nem használjuk minden nap, ugyanakkor jó, ha gyorsan elő tudjuk teremteni. Sokszor bosszuságot okoz, ha például az ajtó mögé rejtett vasalódeszka az ajtó becsukása során ránk esik. Szuper megoldás, ha a vasalódeszkát a szekrényben tároljuk. Ehhez elegendő egy fiók, valamint egy összecsukható vasalódeszka.

Forrás: flickr

5. Extra tárolóhely

5. Extra tárolóhely Amennyiben a felső szekrények elég magasan vannak, lehetőségünk van beépíteni egy tárolóhelyet a szennyes kosaraknak. Ehhez csupán néhány deszkára van szükségünk, valamint meg kell emelnünk a mosógépet és szárítót. Lehetőleg három kosarat válasszunk, így egyúttal időt is spórolunk, mert nem kell minden mosásnál válogatnunk a szennyest, hanem már kidobásnál színek szerint lesznek osztályozva.

Forrás: addicted2diy

6. Házi mosószer

6. Házi mosószer A mai mosószerek rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak. Mind a gyerekek, mind a felnőttek között egyre gyakoribb az érzékeny bőrrel rendelkezők. Szerencsére az interneten már egyre több természetes megoldást találunk ezekre az esetekre. Természetesen nemcsak a bőrünknek kíméletesebbek ezek a mosószerek, hanem a pénztárcánknak is. Ezen felül itt egy remek ötlet, hogy ezeket az otthon készített mosószereknek milyen tárolóedényt válasszunk.

Forrás:  yourlittlebirdie és blog.kirstendanielle

7. Lógó kosarak

7. Lógó kosarak Ilyen frappáns módon is szeparálni tudjuk a szennyesünket. Több szempontból is érdemes megfontolni, hiszen nemcsak kevés helyet foglalnak, de nagyon olcsó és egyszerű megoldás. Könnyítsük meg mindennapjainkat ezzel a módszerrel, néhány nap alatt a család minden tagja könnyedén megszokja.

Forrás: remodelaholic

8. Két legyet egy csapásra

8. Két legyet egy csapásra A mosógép és a szárító feletti részen nem minden esetben van szekrény. Ebben az esetben a következőképpen érdemes kihasználni a teret: Tegyünk egy polcot megfelelő magasságban a szennyes kosaraknak, a polc alá közvetlenül pedig egy rudat rögzítsünk, ahova a kényesebb száradó ruhákat tehetjük majd. Így a polc alatti és fölötti részt is kellőképpen kihasználjuk.

Forrás: slippersbyday

9. Praktikus kosár – fiók

9. Praktikus kosár - fiók Ehhez az ötlethez valóban nagy mosókonyhára van szükségünk, viszont maga az ötlet rendkívül praktikusnak bizonyul. A nagyobb szennyes kosarakat kétféleképpen rejthetjük el a pult alatt. Az egyik megoldás a dönthető verzió, a másik pedig a fiókos megoldás. Mindkét esetben három kosárral kell számolnunk, a színek szerinti megkülönböztetés miatt.

Forrás: thesunnysideupblog

10.  Jegyzetek

10. Jegyzetek Rengetegszer előfordul, hogy egy – egy dolog elkerüli a figyelmünket, vagy elfeledkezünk valamiről. Erre szuper ötlet a jegyzetelés. És, hogy ezek a jegyzetek, üzenetek jókor legyenek jó helyen, probléma nélkül írhatunk egy mosható filccel a mosógép tetejére, mintha csak egy rajztáblát használnánk.

Forrás: mothersniche

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!