Egyszerű mini máglyák a Te otthonodba is

Minden kertet varázslatossá tesz egy tűzrakás. Ahányszor csak meggyújtjuk, a kerted éjjel is képes lesz életre kelni. Köztudott, hogy mindenki nyugodtabbnak érzi magát a tűz körül. Íme néhány remek, egyszerű ötlet, hogy Te se maradj ki ebből a fantasztikus érzésből. Miután elkészültél a remekműveddel, Neked nincs más dolgod, csupán a tűz ropogását hallgatni relaxálás közben.

Egyszerű mini máglyák a Te otthonodba is

1. Beton – tál máglya

Beton - tál máglya Ha valóban csak egy kicsi kert áll a rendelkezésedre, vagy csak a teraszon találtál helyet a tűznek, akkor ez az ötlet maga a megtestesült álom számodra. Íme egy lehetőség Neked, hogy akár az asztalra helyezve is a tűz legyen a kerted vagy az udvarod központi eleme, amelyet beton tálban kelthetünk életre. Nemcsak egyszerű, kicsi, de rendkívül ízléses választás minden esetben.

Forrás: manmadediy

2. Mosógép dob tűzrakó

2. Mosógép dob tűzrakó A felsorolt ötletek közül ez a legkidolgozottabb terv. Ez mindenki számára egy kimondottan egyszerű projekt, és a dob a maga stílusával tökéletesen életed ad egy tűzrakónak. Miután egy elöltöltős mosógépből sikerült kiszerelni a dobot, bátran fessük be ezüst vagy akár bronz festékkel. Körbe az apró lyukak nemcsak az oxigén ellátást biztosítják, hanem egyúttal egy gyönyörű tűzijáték tárul elénk.

Forrás: houseandfig

3. DIY A stílusos máglya

3. DIY A stílusos máglya Ha elég merészek vagyunk, akkor akár fémhulladékból készült tűztér felépítése is lehetséges, ám elsőre kissé bonyolultnak tűnik a kivitelezése. Egyszerűen össze kell hegeszteni a kisebb darabokat úgy, hogy egy négyzet vagy téglalap alakú gödröt hozzunk létre, ahova aztán a tűzrakáshoz szükséges fát kell majd helyeznünk. Ha elkészültünk, akkor üljük körbe és csodáljuk meg remekművünket. 🙂

Forrás: instructables

4. Virágcserépből készített mini máglya

4. Virágcserépből készített mini máglya Ehhez az egyedi, virágcserépből készült máglyához csupán néhány dologra van szükség. Elsősorban egy virágcserépre, amely esetünkben egy porcelán virágcserép volt, továbbá kevés kavicsra, végül pedig tüzelőanyag tartályra/ dobozra kell beruháznunk. Arra ügyeljünk, hogy miután a kavicsok tetején elhelyezzük a tartályt, az mindenképp magasabban helyezkedjen el, mint a cserép széle. Ezzel a néhány aprósággal pillanatokon belül egy rendkívül ötletes mini máglyát varázsolhatunk, valamint egyúttal rengeteg pénzt is megspórolhatunk.

Forrás: theblueeyeddove

5. Martinis pohárból készült mini máglya

5. Martinis pohárból készült mini máglya Fantasztikus ötlet, hisz kinek ne lenne otthon egy – egy martinis pohara? Néhány lépésben megvalósíthatod ezt a tüneményes kis máglyát. Ne felejtsük felkeresni a család kislányainak a játékházát, hogy néhány apróságot kölcsönözzünk a mi kis máglyánknak. A siker garantált!

Forrás: pinterest

6. Akvárium – tűzrakás

6. Akvárium - tűzrakás Leleményesebbnél leleményesebb ötletek tárulnak elénk. Ezt az üvegbe burkolt tűzrakást bárki elfogadná az otthonába. Nézzük mire van szükséged, ha Te is épp emellett tetted le a voksodat: Az egyik az egy fémültető, amely szinte bárhol elérhető mindenki számára, a másik pedig egy üvegakvárium, valamint a dekorációhoz elengedhetetlen kavicsok. A látvány magáért beszél, minden hideg estét beragyog majd. Készítsd el Te is!

Forrás: designsponge

7. Hordozható mini máglya újrahasznosított fémtálból

7. Hordozható mini máglya újrahasznosított fémtálból Minden ember számára szívmelengető, ha sikerül egy tárgyat bármely módon újrahasznosítani. Egy ilyen fémtálat szinte minden háztartásban találunk, vagy akár a baromfiudvaron is. Néhány lépésben, nagyon egyszerű módon építhetünk belőle egy hordozható máglyát is, amely felmelegít bennünket a hűvös estéken. Egy próbát megér 🙂

Forrás: pinterest

8. Egyszerű otthoni máglya

8. Egyszerű otthoni máglya Ez egy valóban pofonegyszerű mini máglya, amelyet mind kültéren, mind beltéren egyaránt használhatunk, és minden közegnek a hangulatát megalapozza. Természetesen filléres apróságokból el tudod készíteni. Amire szükséged lesz: cukorkás, vagy sütis fémdoboz; kisebb fémdoboz; kavicsok / homok; öntapadó tapéta; kézfertőtlenítő; öngyújtó.

Forrás: hometalk

9. Hegesztett tércső máglyalámpa

9. Hegesztett tércső máglyalámpa Ez egy rendkívül ötletes és stílusos fényforrás, amely biztosan mindenki udvarát egyedivé varázsolná. Van egy jó hírünk: Néhány lépésben akár Te magad is elkészítheted ezeket a fényoszlopokat. Ha meggyőztünk, akkor nézd meg pontosan az elkészítését a felhasznált forrás alapján.

Forrás: frontgate

Remélem tetszettek az ötleteink, és Neked is sikerült ihletet merítened tőlünk. Légy merész, és ne félj használni a kreativitásod és az ötleteket, hisz ahogy láthattad, szinte mindent fel lehet használni egy otthoni máglya elkészítéséhez, amellyel biztosan egy új középpontot nyer az adott helyiség.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!