10 fantasztikus házszám ötlet, amik garantáltan egyedivé varázsolják házad megjelenését

Ha éppen otthonod minden kis szegletének megújításán dolgozol, vagy esetleg frissen épült házatok száma még nem került fel a helyére, érdemes ennél a hosszútávra szóló részletnél is valami kreatív megoldást kigondolni. Összegyűjtöttünk Neked néhány szuper ötletet, amikből biztosan nyersz egy kis inspirációt!

10 fantasztikus házszám ötlet, amik garantáltan egyedivé varázsolják házad megjelenését

1. “Frissen nyírt” házszám

1. “Frissen nyírt” házszám  Igazán üde és humoros látványt nyújt, ha műfüvet választasz a házszámod hátterének. Nagyon egyszerű és gazdaságos kivitelezni: egy kerethez vagy dobozhoz ragasztod a műfű darabot, és rárögzíted számot, majd mehet is a házfalra.

Forrás: abeautifulmess

2. Bájos bronz

2. Bájos bronz  Ennek a házszám táblának nem más az alapja, mint egy konyhából kiszelektált vágódeszka. A bronz számok nemesen egyszerűen festenek a bejárati ajtó mellett. Festheted magad is mattra, vagy készen is vásárolhatsz egy barkácsboltban számokat.

Forrás: craftivitydesigns

3. Rusztikus hatás

3. Rusztikus hatás  Csodás összhatást nyerhetsz, ha egyszerű furnérlapokat lefestesz antik páccal, majd  fém házszámokat rögzítesz rá. Szinte bármilyen stílusú épülethez passzolhat ez a dekoráció.

Forrás: familyfocusblog

4. Házszámok a zsalun

4. Házszámok a zsalun  Egy régi, már nem használt zsalugátert újrahasznosíthatsz, így házszám táblád igazán környezetbarát módon, és olcsón elkészítheted. Ha szükséges, fesd át a zsalut, javítsd ki a hibákat rajta, s már fúrhatod is rá a számokat.

Forrás: overthebigmoon

5. Újratervezett tejes kanna

5. Újratervezett tejes kanna  Talán ez a leggazdaságosabb verzió, hogy valóban egyedi legyen otthonod házszáma. Ha van egy régi tejes kannád, s némi festéked, nincs más dolgod, mint hogy világosra lefesd a kannát, majd sötét színnel megrajzolod a számokat, olyan stílusban, ahogy csak szeretnéd.

Forrás: mod.home

6. Házszámok keretek között

6. Házszámok keretek között  Ki mondta, hogy a képkeretek csak bent használható? Keress egy mutatós, nagyobb méretű képkeretet, aminek háttérlapját feketére fested, vagy egy fekete színű lapot ragasztasz bele, majd jöhet a fehér házszám. Akaszd fel keretet egy stílusban passzoló szalaggal, és kész is remekmű.

Forrás: loveandlifeatleadora

7. Monogramos házszám

7. Monogramos házszám  Kettő az egyben, miért ne találkozhatna a monogramod a házszámoddal, s dobhatná fel otthonod ezzel a  stílusos kivitelezéssel? A családnév kezdőbetűjét fesd be tetszés szerint, akár mintákat is használj, majd ha megszáradt a festék, jöhetnek a számok rá. Arra figyelj, hogy kontrasztos színeket válassz.

Forrás: craftcuts

8. Rozsdamentes acél számok

8. Rozsdamentes acél számok  Ha szereted a nyers, fémes, kicsit gyár hangulatú dolgokat, akkor ezt az ötletet imádni fogod, s már szaladsz is a csavarboltba! Egy fa lapra lesz még szükséged, illetve a számok mintázatát rajzold meg egy rácsos lapon, ami segíteni fog a szimmetrikus kivitelezésben.

Forrás: instructables

9. Fa hordó újragondolva

9. Fa hordó újragondolva  Egy régi whiskys hordóból egy darabka önmagában is szuper dekorációs kellék, hát még, ha rászögeled házszámodat, s fellógatod egy régi lánccal. Egyszerű, és nagyszerű ötlet.

Forrás: thehoneycombhome

10. Kövekre vésett házszám

10. Kövekre vésett házszám  Ha maradt néhány térkövetek a kertrendezésről, vagy az építkezésről, válaszd ki a neked szimpatikus darabokat, keresd meg a legmegfelelőbb helyet számukra, s már rajzolhatod is a házszámotokat rá. Írhatsz krétával, vagy ha szeretnéd, hogy időtállóbb legyen, használhatsz bármilyen tartós festéket, ami jól mutat a köveken.

Forrás: mommiejoys

 

Egy jól kifundált, ügyesen kivitelezett házszám tábla valóban dísze lehet otthonodnak, amit biztosan nem fognak elfelejteni azok, akik egyszer is látták. Házad így kiemelkedik a többi közül, s a postás is könnyedén megtalál majd!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!