10 bámulatos húsvéti asztaldísz, amik biztosan bevirágozzák otthonodat

A tavaszt, s így a húsvétot nem lehet “megúszni” hagymás virágok, barkák és virágzó vesszők nélkül, így az asztali dekorációnak is fontos elemei. De ki szeretné kihagyni? A csodás bimbók, színes virágok jól kombinálhatók néhány különleges dekorációs elemmel, például festett tojásokkal, vázákkal, húsvéti kosárkákkal. Engedd szabadjára kreativitásodat, és alkoss valami igazán esztétikus DIY húsvéti asztaldíszt!

10 bámulatos húsvéti asztaldísz, amik biztosan bevirágozzák otthonodat pin

1. Tojáshéj vázák

1. Tojáshéj vázák  Ennél egyszerűbb és gazdaságosabb megoldást nem nagyon találnánk húsvéti dekorációnak…és mégis mennyire elbűvölő az összhatás! Egy régi tojástartót válassz alapnak, majd abba helyezd el a tetejükön lyukas tojáshéjakat, ebbe mennek a virágok. Ha szeretnéd még színesebbé tenni az asztali díszt, a tojáshéjak lehetnek különböző színűek.

Forrás: loldamn

2. Tojásfa

2. Tojásfa  A karácsony elmúlt, de milyen jó, hogy tavasszal is lehet “fát” díszíteni (legalább is a gyerekek biztosan örülnek ennek a lehetőségnek)! Ha van a hűtődben pár olyan tojás, amik ki tudja mióta állnak ott, akkor jobb, ha kifújod őket, és díszes szalagokkal felvértezed, vagy kifested őket. Vágj néhány ágat, barkát a kertből (ha nincs kerted, a piacon biztosan tudsz venni is), és helyezd őket egy masszív vázába, ami nem borul fel könnyen. Már csak annyi dolgotok van, hogy felfüggesztitek a szebbnél szebb tojáskákat az ágakra, és gyönyörködtök benne!

Forrás: peanutblossom

3. Színes tojástorony

3. Színes tojástorony  Ha esetleg nem tudtál venni friss virágot, és nincs kerted, akkor egy rendkívül egyszerű és költséghatékony asztaldíszt mutatunk neked, ami virágok nélkül is elég színes és vidám. Egy magas átlátszó váza kell hozzá, sok-sok színesebbnél színesebb tojás és némi műfű. Ezeket halmozd egymásra (akár szivárvány színskálába is rendezheted a tojásokat), a füvet tetszés szerint helyezd el a kompozícióba.

Forrás: purplepatchdiy

4. Minimál pasztell

4. Minimál pasztell  Ez az egyszerű, minimalista összeállítás a halvány kék, visszafogott sárga és fáradt zöld színekből igazán kifinomult stílusra vall. A tojások valójában fából faragott darabok, de igazi kifújt tojásokat is megfesthetsz, a lényeg, hogy egy kevés arany festékkel szórd meg őket, hogy még nemesebb legyen a hatás.

Forrás: birdsparty

5. Húsvéti csendélet

5. Húsvéti csendélet  Ha szereted a jól megszerkesztett dekorációkat, akkor ez a kedves húsvéti jelenet biztosan fog tetszeni! Egy nagy tálcára vagy kosárra helyezz el mindenféle jellegzetes húsvéti kelléket: nyuszikat, tojásokat, műfüvet, virágokat, répákat, barkát, csak arra figyelj, hogy passzoljon a stílusuk egymáshoz, és nehogy túlzásba vidd a díszek halmozását.

Forrás: confessionsofaplateaddict

6. Buja csokor

6. Buja csokor  Ha van egy igazán mutatós húsvéti vázád, és szereted az egyszerű de hatásos dekorációkat, akkor már csak annyi dolgod van, hogy szerzel szebbnél szebb rózsákat, és más éppen nyíló virágokat, és készítesz belőlük egy gazdag, buja csokrot. Ne aggódj a virágok összeválogatásán, csak hagyd magad vezetni a szépérzéked által.

Forrás: pastelsandmacarons

7. Tojáskoszorú asztaldísz

7. Tojáskoszorú asztaldísz  Még egy karácsonyra, pontosabban az adventi időszakra emlékeztető dekoráció ötlet a koszorú készítése, a közepén pedig gyertya elhelyezése. A koszorú azonban teljes húsvéti pompában, vagyis tojásokkal kirakva díszeleg, és gyertya puha mohapárnán pihen egy széles üvegtálban. Visszafogottan lenyűgöző ez a természetközeli asztali dísz.

Forrás: topdreamer

8. Tojáskosár virággal

8. Tojáskosár virággal  Feltűnő és igazán kreatív a következő ötlet, amihez szintén nem kellenek különleges kellékek. Ha beszerezted a virágaidat a kertből, vagy a közeli virágostól, már neki is láthatsz a pár perces munkának: egy rácsos kosarat megtöltesz tojásokkal, és mintha ez lenne a váza, vagy a föld, beleszúrod a virágokat. Minél több virágot helyezel a kosárba, annál szebb lesz az asztali díszed.

Forrás: pin

9. Répaföld és tojásmező

9. Répaföld és tojásmező  Vicces látványt nyújt ez a nem mindennapi asztaldísz, ami már messziről hívogatja a húsvéti nyuszit répáival. Néhány átlátszó vázába helyezz nagyjából egy méretű sárgarépákat, amik közé aztán pompás virágokat tűzhetsz. Figyelj a színek harmóniájára, és egészítsd ki a dekorációt még finom fűágyon elhelyezett tojásokkal, amikre ötletesen ráírhatod a vendégek neveit.

Forrás: lovegrowswild

10. Mini virágágyás

10. Mini virágágyás  Az üde zöld növények csodás dekorációként szolgálnak bárhol! A húsvéti hangulatról pedig a növények tövénél elrejtett apró tojások gondoskodnak, ami igazán aranyossá teszi ezt az egyszerű asztali díszt. Válogass össze különféle stílusú, zöld árnyalatú növényeket, és dúsan ültesd őket egymás mellé.

Forrás: warmhotchocolate

 

Amint láthattad, sokféle módja van annak, hogy húsvétkor ünnepi hangulatba hozd az vendégváró asztalotokat. A legtöbb dekorációs ötletet könnyedén megalkothatjátok akár a gyerekekkel is, és nincs szükség különösebb hozzávalóra, bevásárlásra, mert nagy részük minden háztartásban megtalálható. A friss virágot ne feledjétek! Kellemes készülődést kívánunk az ünnepekre!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!