10 ravasz játék húsvétra a garantált szórakozásért

A tavaszi szünetre és húsvét ünnepére itt egy igazán változatos összeállítás olyan játékokról, amiket egészen kicsik és a sulisok is játszhatnak, de a felnőttek is jól fognak mulatni. A játékok szinte minden részlete és kelléke saját kezűleg készített, így mindenki ki veheti a részét a “munkából”.

10 ravasz játék húsvétra a garantált szórakozásért pin

1. DIY ügyességi játék

1. DIY ügyességi játék  Ha szeretitek a családdal közösen elkészíteni a szabadidős játékaitokat, akkor nektek ajánljuk ezt a szuper ötletet! Egy fa keretre rögzített dróthálóba szúrjátok bele a rudakat, majd dobáljátok bele a műanyag labdákat. Igazi csapatmunka a létrehozása, és nagyon szórakoztató ügyességi játék a végeredmény!

Forrás: allparenting

2. Tojás egyensúlyozás

2. Tojás egyensúlyozás  Ebben a játékban az a nagyszerű, hogy már a totyogó gyerekektől kezdve, egészen a felnőttekig kihívást jelenthet, csak korosztálynak megfelelően kell kiválasztani a nehézségi szintet. A nagyobbak szaladhatnak, ugrálhatnak, foroghatnak, s persze versenyezhetnek is a tojásokkal. Még egy pozitívum, hogy nem kell más hozzá, csak néhány kanál és pár tojás.

Forrás: andnextcomesl

3. Nyuszi etetés

3. Nyuszi etetés  Kettő az egyben a nyuszi etetős játék, és óvodások már bőven játszhatják! Először készítsétek el együtt egy papírzacskóból a nyuszit, majd rajzolj különböző formájú répákat, és ezekkel etesse meg a gyerkőc a nyuszit. Nem csak jó móka, hanem segít megtanulni a geometriai formákat.

Forrás: littlefamilyfun

4. Nyusziugrásra fel!

4. Nyusziugrásra fel!  Nem sok fontosabb dolog van a gyerekek egészséges fejlődésében, mint az elegendő szabad levegőn való mozgás! Egy szimpla játszótéri, udvari tartózkodást feldobhattok ezzel a szuper ötlettel! Kartonból vágj ki egy nyusziformát, majd a gyerekek sablonként használva megrajzolják és kiszínezik a nyuszikat, és mehet is az ugrabugra. Adhatsz nekik különböző kihívásokat, hogy hogyan ugorjanak, a nagyobbak már saját maguk alakíthatják a játékot.

Forrás: jdaniel4smom

5. Cukros nyuszik

5. Cukros nyuszik  Ezt a sablont sokféle játékra is használhatjátok. A kicsik színeket párosíthatnak, a nagyobbakkal már meg lehet próbálni a “Don’t eat the peep” játékot, aminek a leírását megtaláljátok a linkre kattintva. Mulatságos játék, amit kedvetek szerint módosíthattok!

Forrás: thirtyhandmadedays

6. Célbadobás

6. Célbadobás  Imádni fogják a gyerekek ezt az aranyos játékot, és biztosan előveszik majd húsvét után is! Egy kartonra rajzold meg a képen látható nyuszikát (művészi szabadság természetesen megadva), majd vágd ki a száját és a pocakját akkorára, hogy a gyerekek is célba tudják venni. Készíthettek filcből vagy papírból répákat, amiket aztán megetethetik a picik a nyuszit, de kis méretű labdákkal, golyókkal célba is lehet dobni.

Forrás: pinkstripeysocks

7. Húsvéti bingo

7. Húsvéti bingo  Biztosan ismeritek a jó öreg bingo játékot! Ha szeretitek is játszani, és esetleg épp rossz idő van odakint, akkor nincs más tennivalótok, mint kinyomtatjátok a letölthető képeket a forrásból, és indulhat a bingo parti! Érdemes bevonni kicsiket, nagyokat, mert együtt még nagyobb szórakozás.

Forrás: crazylittleprojects

8. Színpárosító

8. Színpárosító  Egy újabb kreatív játék a kicsiknek, ami ráadásul taktilis érzékelésüket is fejleszti, hiszen sokféle felülettel, anyaggal találkoznak a játék során. Vágd ki a sablonokat, ha van rá lehetőséged, akkor lamináld őket, majd ragaszd rájuk a tépőzárat, csakúgy mint a pom-pomokra, és indulhat a farkinca keresés.

Forrás: fromabcstoacts

9. Hangpárosító

9. Hangpárosító  Még egy hihetetlen egyszerű és érzékelést fejlesztő játék! Most nem a színeket kell párosítani, hanem a tojásokba rejtett tárgyak zörgésének hangjait. Tegyetek különféle pici dolgokat a műanyag tojásokba, mindegyikből kettő legyen, majd keverjétek össze őket. Nem is gondolnánk, hogy milyen ügyesen meghallják az apró különbségeket a gyerekek!

Forrás: confidencemeetsparenting

10. Húsvéti puzzle

10. Húsvéti puzzle  Te is imádni fogod ezt az elbűvölő puzzle játékot, legalább is az elkészítése biztosan tetszeni fog! Fagyi pálcikákat rakj ki szorosan egymás mellé (celluxszal rögzítheted a hátoldalán), majd süti kinyomóval megrajzolhatod a formát, amit csak ki kell festened, és kész is a puzzle. Azért várjátok meg, hogy megszáradjon a festék! 🙂

Forrás: plainvanillamom

 

Reméljük sikerül néhány húsvéti játékot megvalósítani a felsoroltak közül, mert ezek az élmények hozzájárulnak az ünnep (s persze a hétköznapok) gazdagabbá tételéhez, és itt nem az anyagiakra gondolunk. A közösen eltöltött minőségi idő a legnagyobb ajándék gyermekeink, szeretteink számára.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!