20 különleges húsvéti tojásdíszítés, amiket ki kell próbálnod!

Évszázados hagyomány a tojásfestés húsvétkor, ami máig tart, még ha a díszítési trendek változnak. A tojásdíszítést lehet művészi fokon űzni, amihez segítségként összegyűjtöttünk neked 20 olyan technikát, amiket ha kipróbálsz, biztosan nagy sikered lesz!

1. Ombre tojások

1. Ombre tojások  Sosem gondoltad volna, hogy a húsvéti tojás díszítéséhez borotvahabra is szükség lehet? Pedig a végeredményért érdemes beszerezni egyet, hogy te is ilyen szuper egyedi ombre tojással várd az ünnepet! Kövesd a gyakorlati útmutatót alább!

Forrás: athriftymom

2. Gyógyfüves nyomatok

2. Gyógyfüves nyomatok  Ez az egyik legrégebbi dekorációs módszer, mégis kevesen alkalmazzák, pedig igazán egyszerű és természetes hatása van ezeknek a csodás húsvéti tojásoknak. Használd a kiválasztott gyógyfüveket, fűszernövények levélkéit sablonnak, és fesd őket körbe.

Forrás: adventuresincooking

3. Monogramos tojás

3. Monogramos tojás  Soha ne becsüld le a személyes ajándékok, jelen esetben például egy monogrammal ellátott festett tojás erejét! Igazán apró, de jól eső figyelmesség, ha vendégeidet az ünnepre saját monogramjukkal díszített tojás várja. Próbáld ki, és figyeld a hatást!

Forrás: liluna

4. Flitteres csillogás

4. Flitteres csillogás  Ha szeretnéd az ünnepet csillogóvá tenni, és ezt a húsvéti tojásokon is megjeleníteni, készíts néhány flitterekkel kirakott tojást idén! Megéri a fáradságot, hiszen több éven keresztül is dekorálhatod vele otthonodat, vagy ajándékba is adhatsz ilyen különleges, szemet kápráztató tojást!

Forrás: craftideas

5. Metálos fények

5. Metálos fények  Ha szereted a fényes, csillogós dolgokat húsvétkor is, akkor bátran kísérletezz ezzel az érdekes díszítési módszerrel. Metálos festékekre lesz szükséged több árnyalatban, és némi csillámporra, ragasztóra. Igazi mesterművek készülnek majd, ha követedet a részletes leírást!

Forrás: thinkcrafts

6. Üzenet a tojáson

6. Üzenet a tojáson  Látványra és funkciót illetően is érdekesek ezek a fekete-fehér tojások. Szokatlan színek ezek húsvétkor, de kiválóan illik például egy vintage stílusú dekorációhoz. Írd rá kívánságaidat a tojásokra, vagy hagyj rajtuk egyéb üzeneteket, és figyeld a reakciókat.

Forrás: shelterness

7. Pöttyös tojások

7. Pöttyös tojások  A pöttyök soha nem mennek ki a divatból, sőt manapság ismét a fő trendek között van. Üde, frissítő látványt nyújtanak a vidám színek, pöttyök, a retro hangulat visszarepít a régi időkbe, ami sok kellemes élményt hozhat fel benned és az ünneplő vendégekben.

Forrás: craftberrybush

8. Érzékeny egyszerűség

8. Érzékeny egyszerűség  Ha egy igazi tudatos, környezetbarát, az egyszerűséget kedvelő ember vagy, akinek fontos, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után, akkor neked találták ki ezt a tojásdíszítést! A vörös káposztával színezett tojások halvány kék színűre festik a fehér héjú tojásokat, amiket egy natúr szalaggal díszítve kész is a 100% természetes húsvéti dekor.

Forrás: craftberrybush

9. Vízfestékkel festve

9. Vízfestékkel festve  Igazán gazdaságos, ám annál csodálatosabb megoldás az, ha szimpla vízfestékkel fested meg magad a húsvéti tojásokat. A szebbnél szebb virágmintákkal nem lehet hibázni, és egy kis útmutatóval te is profin festhetsz.

Forrás: craftberrybush

10. Préselt virágok

10. Préselt virágok  Ez az egyik leggyönyörűbb tojásdíszítés, amit még a gyerekekkel együtt is el tudtok készíteni! Préseljetek le 1-2 héttel korábban virágokat, szükségetek lesz ezen kívül még ragasztóra. Óvatosan helyezzétek a ragasztóval bekent kívánt helyre a préselt virágokat. Biztosan sikerélménnyel végződik a barkácsolás!

Forrás: themagiconions

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!