9 lenyűgöző film 2018-ból, amelyek sokkal nagyobb figyelmet érdemeltek volna

A nagyszabású filmeknek rendre kijár az óriási marketinggépezet, a hype miatt viszont könnyen átfuthatunk a kevéssé ismert, de nagyon jó mozik felett is. Sok közülük rangos díjakat is hazavihetett, ennek ellenére mégsem lettek ismertebbek a nagyközönség számára. Szeretjük a filmeket, ezért mutatjuk be nektek ezt a cikket. Ha lemaradtál valamelyikről nézdd meg mindenképp. Nekem az első nagyon tetszett 🙂

In den Gängen (magyar cím: nincs)

1

A Thomas Stuber rendezésében készült filmet imádta a berlini filmfesztivál közönsége. A mozi első ránézésre egyszerűnek tűnik, pedig erről szó sincs: fontos kérdéseket vet fel a magányról, az ember önmaga elé gördített akadályairól és a boldogság receptjéről – amely a legtöbb embernek ugyanaz.

The Commuter (magyar cím: The Commuter – Nincs kiszállás)

2

Amikor Liam Neeson feltűnik a mozivásznon, az esetek többségében garantált, hogy egy jó hollywoodi akciófilmet látunk majd. Nem ennek a francia-amerikai koprodukcióban készült mozinak van a legeredetibb története, de a cselekmény egyszerű és logikus. Neeson karaktere pedig ezúttal nem szuperhős, csak egy egyszerű ember, aki nehéz helyzetbe került.

The Pig (magyar cím: nincs)

3

A filmet ugyancsak a berlini filmfesztiválról ismerhetik a rajongók, a The Pig még az Arany Medve-díj jelöltjei között is szerepelt. A groteszk történet szerint egy sorozatgyilkos sorra mészárolja le az iráni filmrendezőket, a főhős, egy elfeledett direktor pedig nem érti, hogy ő miért nem áll a tettes célkeresztjében. A film a keleti mentalitást mutatja be merőben szokatlan szemszögből, és egy csapásra meghozza az érdeklődést az iráni mozikultúra iránt.

Shoplifters (magyar cím: Bolti tolvajok)

4

A kritikusok imádták ezt a japán filmet: az alkotás Cannes-ban még az Arany Pálmát is elvitte. Megindító történet egy szegény családról, amely a túlélés érdekében lopásra kényszerül. A filmet látva a néző könnyen átértékelheti magában a jó és rossz fogalmát, valamint rájöhet, hogy az élet nem csupán fekete és fehér, amilyennek először látszik.

Searching (magyar cím: Keresés)

5

A filmet Timur Bekmambetov stúdiója hozta tető alá, és arról szól, hogy az emberiség életes során mennyi időt tölt valamilyen képernyő előtt. A kritikusok szerint ez az egyik legjobb film ebben a műfajban. Jó benne a színészi játék, érdekes az apa-lánya kapcsolat, és még el is gondolkodtat.

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon