Hogyan hozz létre egy “3D Hologramot” az okostelefonoddal és egy régi CD tokkal!

Az okos telefonok és a tabletek elképzelhetetlenül hasznosak, és még lenyűgözőbb, hogy mennyi féle dolgokat tudsz velük végezni. Bemutattunk már korábban is projekteket az oldalunkon, amik megtanítanak téged hogyan alakítsd át a mobilod kameráját egy UV lámpává, vagy pedig hogyan változtasd meg a mobilod külsejét rendkívül kreatív módon.

De, most minden bizonnyal megtaláltuk az eddigi legtalálékonyabb projektet amit valaha is láttunk a “Creative Mom” által. Semmi mást nem kell használnod csak egy régi CD tokot, egy okos telefont vagy egy tabletet, és már meg is tudod kreálni a saját 3D hologramod!

 

Hogyan hozz létre egy “3D Hologramot” az okos telefonoddal és egy régi CD tokkal!

Milyen egy klassz dolog, amit akár a kávézó asztalra is kitudnál tenni!

Az alap utasítások nevetségesen egyszerűek. Ragadj meg néhány régi CD tokot és vágj ki belőlük 4 darab egyenlő oldalú háromszöget, a csúcsokat pedig távolítsd el. Illeszd össze a háromszögeket mint egy piramist, és utána egy ragasztó pisztollyal vagy bármilyen erre a célra használható tubusos ragasztó segítségével fixáld őket. Célszerű lenne, hogy a háromszögek sarkait megcsiszold, nehogy megkarcolódjon a telefonod vagy a tableted. Ha mindezzel megvagy akkor már csak annyi maradt hátra, hogy lekapcsold a lámpát, és készítsd fel magad egy szemkápráztató jelenségre.

Vetítéshez videó:

Csak hogy tisztázzuk, ez technikailag nem egy 3D hologram. A kép az okostelefonról vagy a tabletről szimplán rá van vetítve az összes oldalára a piramisnak, tehát ezért fogod látni minden szemszögből. A kép maga valójában nem 3D, mivel ugye csak pár darab műanyagról beszélünk amik össze lettek ragasztva. De, igazából annyira jó mint egy valós 3D-s hologram, mert egy roppant látványos, és fényes függőleges képet fogsz kapni. Ha esetleg megjön a kedved és kipróbálod ezt a projektet akkor számíts arra, hogy rendkívül sok dicsérő szóban fogsz részesülni a látogatóid által. Abban biztos lehetsz, hogy ez egy meglehetősen egyedi asztaldísz, ami sokkal érdekfeszítőbb, és különösebb mint egy váza vagy egy könyv!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!