10 elbűvölő ültetőláda ötlet, ami biztosan bevirágozza otthonodat

Képzeljünk csak el egy pici dobozkába sűrített csodás virágoskertet, buja zöld növényekkel, és szuper stílusos megjelenéssel, ami nem csak díszíti, hanem isteni virágillattal lepi el otthonunkat és környékét! Megvan a kép? Akkor mi segítünk neked megvalósítani!

10 elbűvölő ültetőláda ötlet, ami biztosan bevirágozza otthonodat

1. Virágözön

1. Virágözön  Azt kell megállapítanunk, hogy szinte minden a virágok kiválasztásán, és beültetésén múlik, s egy rozzant kopott virágládát is feldobna, sőt ha ügyesek vagyunk, el is takarna a növényzet. Fordíts hát hangsúlyt a beültetendő növényekre, és szerkeszd meg ügyesen a kompozíciót. Kapjanak a növények megfelelő táptalajt, s persze ne feledkezz meg a locsolásról sem!

Forrás: thelilypadcottage

2. Színváltó virágládák

2. Színváltó virágládák  Válassz olyan növényeket, amik minden évszakban máshogy mutatnak, akár bogyókat, terméseket hoznak. Nem csak izgalmas látványt nyújtanak, hanem hasznosak növényeket választva még kis konyhakertként is működhet az ültetőládád. Ebben az összeállításban díszkáposztát, tököt, borostyánt, szárított hortenziát és articsókát találsz.

Forrás: southernliving

3. Saját kezűleg készített ládikó

3. Saját kezűleg készített ládikó  Ez a nagyszerű ládikó nem más, mint egy cédrusfa deszkákból összeszögelt és fehérre lefestett otthon készített remekmű. Ne felejtsétek az ablakok méretéhez illeszteni a ládát, és lyukakat fúrni alulra, hogy a felesleges víz el tudjon folyni. Könnyedén összehozhatjátok egy remek családi program keretében, s olyan színűre festitek, amilyenre csak szeretnétek.

Forrás: 101gardening

4. Monokróm hatás

4. Monokróm hatás  Ha szereted az egyszerű, de hatásos dolgokat, akkor válassz egyfajta növényt, de az legyen feltűnő, vibráló színű. Ültesd őket egy egyszínű, a ház, az ablak stílusához, színéhez passzoló ládába, és gyönyörködhetsz is a látványban.

Forrás: howdoesshe

5. Egyszerűen elegáns

5. Egyszerűen elegáns  Ha egy egyszerű fehérre festett fa dobozt egy szép díszléccel feldobsz, máris elegáns hatást érhetsz el. A növények kiválasztásakor növelheted az esztétikai élményt, ha például kis buxusokat ültetsz egymás mellé, s közéjük apró virágokat illesztesz.

Forrás: jennysteffens

6. Pompás színvariáció

6. Pompás színvariáció  Ha szeretnél igazán elbűvölő színkombinációt alkotni, válogass össze többféle pink árnyalatú virágot, ültess mellé néhány kéket, és sok-sok zölddel olvaszd össze a látványt. Akár mint egy impresszionista festmény…

Forrás: midwestliving

7. Újragondolt fiók

7. Újragondolt fiók  Ha a famunkázás nem a te asztalod, akkor bátran nézz körül a sufniban, és biztosan találsz olyan dolgot, amit felhasználhatsz a virágládád elkészítéséhez. Például egy régi komód fiókjának az előlapja tökéletesen takarja a műanyag ültetőládát, és igazán figyelemfelkeltő, egyedi megoldás.

Forrás: hometalk

8. Klasszikus fa

8. Klasszikus fa  Egy kedves, meleg mogyoró árnyalatú fa pác, enyhén csillogó lakkozással, és egy-egy alul felül elhelyezett díszléc csinos kis virágládát eredményez. A barna szinte minden házfalon, ablak alatt jól mutat, főleg ha színes virágokat, dús zöld növényeket ültetsz bele.

Forrás: hometalk

9. Vintage ládák

9. Vintage ládák  Ha be tudsz szeretni igazi régi fa rekeszeket, akkor nincs is más dolgod, minthogy felrögzítsd őket az ablakod alá, és vagy kosárkákba, vagy egyéb kaspókba ültethetsz virágokat, amiket aztán a rekeszekben helyezel el. Tarkíthatod még az összhatást egyéb vintage elemekkel, itt például drótkoszorúval díszítik a virágosládát.

Forrás: pinterest

10. Egyedi virágtartó

10. Egyedi virágtartó  Végül egy nagyon ötletes megoldást szeretnénk megmutatni nektek. Egy fa deszkából először kivágsz annyi lyukat, ahány kaspót szeretnél bele illeszteni, majd lefested tetszőleges színűre, végül felrögzíted a falra. Érdemes olyan kaspókat választani, amik jól mutatnak, mert az alsó részük is látszódni fog, hacsak nem csüngő, futó növényeket ültetsz.

Forrás: familyhandyman

 

Itt az ideje, hogy elkezd tervezni a saját készítésű virágládádat, mert mindjárt itt a tavasz, és minden virágba borul. Tedd különlegessé idén a kültéri dekorációdat, hogy a szomszédok csodájára járjanak!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!