10 igazán inspiráló konyhasziget ötlet, amely egyikének a Te konyhádban van a helye!

A konyha középpontjává válnak ezek a konyhaszigetek, ha valóban minden apró részletet a kellő odafigyeléssel készítünk el. Nemcsak a tárolási funkciója nyújt plusz kényelmet számunkra, hanem hogy végre elegendő helyünk lesz a konyhai műveletek elvégzéséhez. Sokan további funkciókkal ruházzák fel a konyhaszigetet: reggelizőpultként is kiváló szolgálatot nyújt, valamint remekül feldob minden konyhát.

10 igazán inspiráló konyhasziget ötlet, amely egyikének a Te konyhádban van a helye!

1. Parasztház inspirálta konyhasziget

1. Parasztház inspirálta konyhasziget  Ez a fantasztikusan gyönyörű konyhasziget, amely remek kontrasztot alkot a maga tejfehér fehér tetejével és a pasztellszínű aljjal.Ez tökéletes egy parasztház silusú konyha számára, különösen akkor, ha rusztikus fából készült székek veszik körbe. A szélessége miatt egyszerre három funkciót is betölt, hiszen rengeteg tárolási lehetőségnek ad helyet, továbbá étkezésre is alkalmas, végül konyhai pultot is teljes mértékben kiegészíti.

Forrás: homebunch

2. Szobrászati konyhasziget

2. Szobrászati konyhasziget  Ez a lélegzetellálítóan gyönyörű konyhasziget minden képzeletünket felülmúlja, mivel a fehér tölgy kidolgozottsága és a kézzel faragott cseresznyerönk olyan látványt nyújt, mintha egy kiállító teremben lennénk. Nem igényel nagy helyet, de szinte bármilyen stílusú konyhában megállná a helyét ez a művészeti alkotás. Azt hiszem ennek fényében teljesen megbocsájtható a tárolási rész hiánya.

Forrás: housebeautiful

3. DIY Bútor mint konyhasziget

3. DIY Bútor mint konyhasziget  Amennyiben nincs elegendő helyünk a konyhában egy nagyobb konyhasziget kialakításához, akkor ez lesz a számunkra megfelelő megoldás. Ezt tulajdonképpen egy régebbi bútordarab otthoni renoválásából megvalósíthatjuk, a a fehér márványlap a tetején abszolút megadja a kellő hangulatot a konyhába, valamint remekül mutatnak a tárolásra is alkalma fonott kosarak.

Forrás: ninahendrick

4. Ipari konyhasziget

4. Ipari konyhasziget  Ez ismét egy olyan projekt, amelyet a kellő hozzávalók beszerzése után mi magunk is könnyedén elkészíthetjük. Rengeteg stílusú konyhában szuperül mutatna ez a modern konyhasziget. Tárolhatunk a polcain tányérokat, edényeket, de akár az idén gyümölcseit is tehetjük a polcokon elhelyezett kosarakba. Ne feledkezzünk meg a konyhasziget tetején elhelyezett munkalapról sem, aminek mindenképp összhangban kell lennie a konyhánk többi részével.

Forrás: blueroofcabin

5. Megmentett fából konyhasziget

5. Megmentett fából konyhasziget  Fantasztikus hangulatot kölcsönöz ez a megmentett fából készült konyhasziget, amely egyéniségét a hófehér márvány munkalap és az alul található pajta – fa adja. Az alsó részt kihasználva, tehetünk a stílusnak megfelelő tárolásra alkalmas dobozokat is. Tökéletesen kiegészíti a konyhaszigetet ezek a komor zöld bárszékek a fekete-fehér borítású üléshuzattal.

Forrás: rainonatinroof

6. Mikrohullámsütő a konyhaszigetben

6. Mikrohullámsütő a konyhaszigetben  Ezt az igazán bájos kis konyhaszigetet tényleg számos módon ki tudjuk használni. Nemcsak kisebb tárolórekeszeket lehet kialakítani, hanem helyet adhat a mikrohullámsütőnek és a konyharuháknak is. Mindezek mellett a bárszékek ülőrészének a bevonata valóban feldobja az unalmasabb konyhát, ugyanakkor megőrzi az egyszerűséget is.

Forrás: thriftydecorchick

7. Kontraszt a konyhában

This kitchen might just be my favorite part of the #midwayfarmhouse @cscabinetry @lanemyershomes

Caitlin Creer Interiors (@caitlincreerinteriors) által megosztott bejegyzés,


 A fehér csíkos álmennyezet és a konyhabútor ebben a formában kitűnő kontrasztban van a konyhaszigettel. Tökéletes megoldás óriás mérete miatt is nagycsaládosoknak, ahol egyszerre mindig többen ügyködnek a konyhában. Továbbá a mérete miatt is külön megvilágítást kapott. A székek teljes mértékben a kényelmességet szolgálják, ezzel is mutatva, hogy családosoknak ideális választás lehet.

Forrás: instagram

8. Ruhakomódból konyhasziget

8. Ruhakomódból konyhasziget  Mielőtt megszabadulnánk egy-egy bútordarabtól, mérlegeljük a határtalan lehetőséget, hogyan alakíthatnánk át lakásunk egy számunkra igencsak hasznos részévé. Nézd csak ezt az inspirációt, néhány apró kiegészítővel és egy festéssel egy csodálatos  kis konyhaszigetet tudunk készíteni.

Forrás: pinterest

9. Konyhasziget megannyi tárolóval

9. Konyhasziget megannyi tárolóval  Ez a konyhasziget minden háziasszony álma. Nemcsak gyönyörű, és nagy a márvány munkafelülete, hanem szinte az összes konyhai eszközt képes magába nyelni. A legtöbb ajtó kihúzható, így könnyedén pakolható. Pompás ötlet a szelektív kukák elhelyezése, valamint a fedők elhelyezése is.

Forrás: idomyselph

10. Vintage konyhasziget

10. Vintage konyhasziget  Kétségtelenül a legjobb ötlet egy vintage konyhába, ha fa tetejű lengő székeket helyezünk el benne. A székeket az egyes pillérekre rögzítsük. Az igazán vaskos, foltosra hagyott fa még dicsőségesebbé teszi a szigetet.

Forrás: housebeautiful

Ha egy valóban szemet gyönyörködtető konyhaszigetre vágysz, ami nemcsak remek dekorációja is lesz a konyhádnak, hanem egyúttal több funkciót is betölt majd, akkor a fenti ötletek közül biztosan találsz megfelelőt.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!