10 őszi dekorációs ötlet a bejárati ajtó környékére, amikért biztosan bezsebelheti szomszédai irigy pillantásait

Az őszi hangulatra gondolva egészen izgalomba jövök, mivel nagyon kedvelem az év eme különleges időszakát. Szeretem, hogy a forró nyár után végre hűvösebb az idő, a tevékeny estéket, melyeken forró csokoládét szürcsölhetünk a meleg szobában, és természetesen legjobban az őszi dekoráció csodás színeit szeretem. Az ősz egyébként is fantasztikus árnyalatokkal kápráztat el minket, gondoljunk csak a fákról lehulló levelek varázslatos színeire. Amikor dekorációt készítek, ezeket a színeket használom én is, a lakáson belül és kívül is. Ha Ön is szeretné felöltöztetni bejáratát az ősz színeibe, íme hoztam néhány ötletet.

Olyan díszeket mutatok most be, melyekhez semmi különlegesre nincs szükség, csak némi időre, mely akár közös családi program is lehet. Nem utolsó sorban, most megmutathatja a szomszédainak, ismerőseinek is, mennyi kreativitás rejtőzik Önben!

10 őszi dekorációs ötlet a bejárati ajtó környékére, amikért biztosan bezsebelheti szomszédai irigy pillantásait

1. Egyszerű őszi asztaldísz

1. Egyszerű őszi asztaldísz  Ha akad némi hely a bejárati ajtó környékén, helyezzen ki egy kis asztalkát,  és készítsen rá kedves asztaldíszt néhány hétköznapi, őszt idéző tárgy elrendezésével. Csak tegyen ki pár apró dísztököt vagy lopótököt, majd rakjon köréjük tobozokat, leveleket, esetleg tollakat. Csodásan mutat az is ha egyszerűen egy szép, vesszőből fonott kosárba tesz néhány tököt. Ezek a díszek nem drága megoldások, csupán egy kis szépérzék, és máris őszi hangulatba öltöztethetjük bejáratunkat.

Forrás és az elkészítés leírása: cityfarmhouse

2. Vidám, pöttyös tornác

2. Vidám, pöttyös tornác  Egyszerűen nem tudok betelni ezekkel a nagy pöttyös párnákkal, imádom őket! Remekül illenek a tökökhöz, így együtt vidám őszi hangulattal köszöntik az arra járókat. Ha nem szeretnénk sokat költeni, a fekete-fehér vagy narancs-fehér színű pöttyös párnákat magunk is elkészíthetjük, akár varrógép nélkül is. Helyezzük ki őket egy székre, majd tegyük köréjük az ősz elmaradhatatlan kellékeit: tököket, esetleg rusztikus zsákokat, szárított virágcsokrot. Az itt felhasznált kiegészítők bármely hobbi boltban megvásárolhatóak.

Forrás és az elkészítés leírása: tatertotsandjello

3. Rusztikus kukoricás az ajtóban

3. Rusztikus kukoricás az ajtóban  Ha van a közelben gazdaság, könnyen vintage hangulatúvá varázsolhatja portáját. A gazdák valószínűleg még örülni is fognak, ha elvisz tőlük egy kevés kukoricaszárat. Díszítse a a bejárati ajtóhoz vezető utat vagy az előkertet bájos kukoricaszárakkal, hiszen bármilyen őszi kompozícióhoz jól illenek. Egyszerűen fonja össze a szárakat vagy kösse össze őket zsineggel, majd helyezzen köréjük tököket és máris kész az egyszerű és gyors őszi dekoráció.

Forrás és az elkészítés leírása: ourvintagehomelove

4. Filléres őszi dekoráció falevelekből

4. Filléres őszi dekoráció falevelekből  Fonott kosár összegyűjtött színes falevelekkel – akár ennyi is elég lehet az őszi hangulat megteremtéséhez. Nem is tudom létezik-e ennél egyszerűbb megoldás. Ha nincs otthon kosár, a filléres boltoktól kezdve a nagyobb élelmiszerüzletekig néhány száz forintért bárhol beszerezhető. Ezek után csak menjen ki a kertbe vagy az utcára, és töltse meg száraz falevelekkel, tobozokkal.

Forrás és az elkészítés leírása: sweetsomethingdesign

5. Saját készítésű halszálka mintás őszi lábtörlő

5. Saját készítésű halszálka mintás őszi lábtörlő  Ennek elkészítéséhez a legegyszerűbb, bármely lakberendezési boltban kapható lábtörlő újragondolására van szükség. A mintát ragasztószalaggal elkészítjük a lábtörlőn, majd az ősz csodálatos barnás, narancsos árnyalatait használva befestjük a lábtörlőt. Ehhez a lábtörlőn kívül csupán akrilfestékre és ragasztószalagra van szükség. Több színt használva is kihozhatjuk ezt a dekorációt 1000-1500 forintból.

Forrás és az elkészítés leírása: thediyplaybook

6. Welcome felirat újrahasznosított deszkán

6. Welcome felirat újrahasznosított deszkán  Az újrahasznosítás remek dolog, különösképpen, ha fa újrahasznosításáról van szó. Ennek a feliratnak az elkészítéséhez bármilyen fadarab megteszi, amit otthon a ház körül találunk. Egy kopott deszka ugyanúgy alkalmas erre a célra, mint egy régi szekrényajtó. A lényeg a hívogató őszi felirat az ajtó előtt, amely lényegében nem kerül semmibe, mert már meglévő anyagok felhasználásával készül.

Forrás és az elkészítés leírása: Foxhollowcottage

7. Saját készítésű műkert tökből

7. Saját készítésű műkert tökből  Ezek a tökből készült remekművek színükkel és megjelenésükkel az őszt idézik. Nagyon egyszerűen elkészíthetőek, és így persze feleannyiba sem kerülnek, mintha készen vennénk az őszi dekorációkat. A hozzá szükséges anyagokat bármely gazdaboltban vagy barkácsboltban beszerezheti, de könnyen lehet, hogy többségüket otthon is megtalálja. A tökök itt nem igaziak, hanem műanyag, dekorációs célokra árult tökök, pár száz forintért beszerezhetőek az évnek ezen időszakában. Csak fesse őket megfelelő színekre és alkossa meg saját tökből készült “fáját”, majd helyezze el egy mutatós kaspóban és tegye a bejárati ajtó mellé.

Forrás és az elkészítés leírása: kellyelko

8. Monogramos ajtódísz

8. Monogramos ajtódísz  Az ajtóra nemcsak koszorút tehetünk őszi dekoráció gyanánt. Egy nagy monogrammos függődísz is remekül mutat a bejáratnál. A meleg szín tökéletes összhangban van az évszak narancsos, barnás árnyalataival. Hímző karikára zsákvászont erősítve magunk is elkészíthetjük az alapot. Ezek után már csak a festett fa betű ragasztása van hátra, és kész is a tökéletes bejárati ajtó.

Forrás és az elkészítés leírása: lifeasathrifter

9. Bejárat meleg takarókkal

9. Bejárat meleg takarókkal  Ha semmi nem sikerül, vagy csak nem akar a dekorációval bajlódni, mégis szeretne valami meleg és otthonos dekorációt a bejárathoz, tegyen egy székre vagy padra egy szép takarót. A kötött takaró a melegség érzetét kelti, pont erre van szükség ebben az évszakban. Terítse le a ülőhelyet, és nincs több tennivalója. Bármilyen színű vagy mintájú takaró megteszi, amit aztán a hűvös estéken használatba is vehet.

Forrás és az elkészítés leírása: homestoriesatoz

10. Virágcserép valódi tökből

10. Virágcserép valódi tökből  Egy igazi tököt is csodálatos virágcseréppé varázsolhatunk, amibe őszi virágokat ültetve nagyszerű bejárati ajtó dekorációt kapunk. Egyszerűen vágjuk le a tök tetejét, vájjuk ki, majd helyezzünk el benne egy műanyag cserepet. Ne feledjük, sajnos ez a dekoráció nem tart örökké, amikor úgy látjuk, hogy a tök puhulni kezd, érdemesebb megválni tőle. Semmi nem ősziesebb a valódi töknél, így ezzel a megoldással is remek dekorációt kaphatunk, mely a hűvös időben körülbelül egy hónapig pompázhat az ajtónk előtt.

Forrás és az elkészítés leírása: thespruce

 

Miért díszítsük fel a bejárati ajtót? Természetesen azért, mert általában ezzel szembesülnek először a vendégek, és mint tudjuk, az első benyomás nagyon fontos. Ha szeretné, hogy szívesen térjenek be Önhöz az emberek, olyan hangulatot kell teremtenie, melyből rögtön érzik, hogy itt örömmel látják őket. Ez a kellemes hangulat természetesen visszatükröződhet minden helységben. Az itt bemutatott dekorációk elkészítéséhez nem szükséges kiváló kézügyesség, mivel egyszerűek és viszonylag olcsók is, hiszen a gyorsaság és egyszerűség számomra is elsődleges.

Lásson neki a vidám őszi dekorációk elkészítésének mielőbb, hiszen az időjárás gyorsan változik ebben az évszakban, és hamarosan következnek a téli, karácsonyi dekorációk.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!