10 különleges őszi dekoráció, ami varázslatossá teszi a kertünket

Ha van valakinek kertje, az egyszerre áldás, és egyszerre bosszúság. Az ősznek fantasztikus színei vannak, így önmagában is sokkal dekoratívabb ilyenkor a kertünk. Ha csak egy kicsi kis előkerted vagy udvarod van, akkor adunk néhány jó tippet, hogyan is kell ősszel felöltöztetned a környezeted. Legtöbben a bejárati ajtót mindig alkalomhoz illően díszíti, de ne ragadjunk le csak ennél!  A következőkben fokozzuk az ősz ünnepi hangulatát további jobbnál jobb dekorációs ötletekkel.

10 különleges őszi dekoráció, ami varázslatossá teszi a kertünket

1. Emeletes őszi kosár

1. Emeletes őszi kosár  Ez a felállított emeletes kosár tökéletes díszítő eleme lehet a pázsit és a kert díszítésére. Ha otthon nem tárolsz ilyen vödörkosarat, akkor is könnyedén beszerezhető a mezőgazdasági termelők piacán, nagyon olcsó hozzávaló. Egyszerűen csak csatold össze őket egy fából készült csavarral, majd kezd a díszítést: különböző tökök begyűjtésével, sokszínű szárított falevelekkel, szalmával….

Forrás: mycreativedays

2. Tökgyertya

2. Tökgyertya  Mindenki el tudna egy ilyen vagy ehhez hasonló gyertyatartókat képzelni, ahogy az ajtónkhoz vezető sétányt megvilágítja. Ehhez remekül mutat, ha a fehér sütőtököt készítünk, amely sokkal elegánsabbá teszi az egész összképet. Ezeket a kézműves sütőtököket bármelyik hobbi boltban beszerezhetjük. Első lépésként fessük be a tököt a kívánt színre, majd vágjuk le a felső részét. Ha ezzel készen vagyunk, akkor már csak az igazi díszítési van hátra: Belehelyezzük az üveggyertyát, és díszítjük a képen látható módon, vagy éppen, amit a kertünkben tudunk gyűjteni. Alkalmas beltéri dekorációnak is, gyönyörű látványt nyújt.

Forrás: bystephanielynn

3. Rusztikus őszi talicska

3. Rusztikus őszi talicska  Nem kell feltétlenül egy öreg kis talicskával rendelkeznünk ahhoz, hogy ezt a fantasztikus ötletet megvalósíthassuk. Ha nem szeretnél vásárolni, akkor akár saját magad meg is építheted néhány kisebb deszkából. Ha ez kész van, akkor nincs más hátra mint, hogy megtöltsük néhány sütőtökkel és szebbnél szebb őszi kiegészítővel, majd helyezzük egy jó látható helyre, hogy mindenki megcsodálhassa ezt a remekművet is.

Forrás: homedepot

4. Madárijesztő

4. Madárijesztő  Mi is lehetne a kerted legnagyobb díszítőeleme, mint a saját készítésű madárijesztő?! Mindenki imádja ezt a kis figurát, bárhol a kertben vagy az udvarom szuperül mutat. Ha még soha nem csináltál saját madárijesztőt, akkor itt az ideje, hogy elkészíts egyet, hiszen ez senkinek a kertjéből nem hiányozhat. Húzd elő az ősrégi ruháidat, az sem baj, ha szakadt, és öltöztesd fel! Ne feledkezzünk meg a szalmakalapról sem 🙂

Forrás: 2littlehooligans

5. Ici – pici madárijesztő cserépből

5. Ici - pici madárijesztő cserépből  A madárijesztő mindenképp szerves része kell hogy legyen az őszi dekorációnak, ezért mutatunk egy tündéri megoldást azok számára is, akiknek csak egy pici kertjük van, hiszen ez a fajta madárijesztő bárhol elfér. Mindezt néhány hozzávalóval megvalósíthatod: csupán néhány cserép kell, szalma, madzag, kisebb zsák, amire aztán rajzoljuk meg a madárijesztő arcát is. A pontos leírást a forrásban megtaláljátok.

Forrás: nifymag

6. Őszi zászló

6. Őszi zászló  Sokszor a legegyszerűbb dolgok hozzák a legnagyobb hatást. Ezért is érdemes minden szezonra egy-egy zászlóval készülni, ez az őszi pedig egyenesen fenomenális ötletnek mutatkozik. Elhelyezhetjük a postafiók körül vagy a tornácon is, ezzel is üdvözölve az új évszakot. A zászlónkat más őszi motívum is adhatja, azonban úgy vélem, hogy a makk mutat ez esetben a legjobban.

Forrás: etsy

7. Őszi vödör

7. Őszi vödör  Egy újabb rendkívül egyszerű dekoráció őszre, amelyet bárki fillérekből pillanatokon belül elkészíthet, hogy minden apró kis részlet arról árulkodjon, hogy felkészültünk az ősz beköszöntére. Egyszerűen töltsük meg a vödrünket tökkel, kukoricával, szalmával és minden egyéb őszhöz tartozó kellékkel. Mindenki tornácára odavarázsolja az ősz pompás színeit, megadva a kellő hangulatot.

Forrás: threepixielane

8.  Szüreti hangulat

8. Szüreti hangulat  Ha ősz, akkor itt az ideje a szüretnek, Ezzel a kis egyszerű jellel Te is helyet adsz eme őszi tradíciónak az udvarodban. Fess le egy akár megmaradt deszkát narancssárga festékkel, majd fehérrel írd rá a szüret feliratot. A táblát bármelyik őszi dekorációd mellé odatámaszthatod, nagyszerűen fog mutatni.

Forrás: themagicbrushinc

9. Sütőtökkel teli lámpások

9. Sütőtökkel teli lámpások  Ebben a kivitelezésben egyszerűen magával ragadó, egyszerűen tökéletes dekoráció mind kültérre, mind beltérre. Ne habozzunk egy percig sem, mi is készítsünk ilyet, hiszen nagyon egyszerű a megvalósítása. Magát a lámpát ilyenkor már rengeteg helyen be tudjuk szerezni. Ha ez megvan, akkor felváltva töltsük meg kisebb méretű tökökkel és gyertyákkal. Kiegészíthetjük még bármilyen őszi kellékkel is, ezzel is fokozva a hangulatot.

Forrás: nincs

10. Emeletes virágtartó sütőtökből

10. Emeletes virágtartó sütőtökből  Nagyon látványos projektet hagytunk a végére, amely valójában kicsit több időt vesz igénybe, mint a többi, fent említett dekoráció. Miután kifestettük a tököket, és ki is beleztük, már tényleg nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen egy állványra kell őket felváltva jobbra majd balra dőlve felhelyezni őket. Végül tegyük bele a tökökbe a színes virágainkat. Ha esetleg még több időt tudunk rászánni erre a projektünkre, akkor ajánlom, hogy fessük le a tököket fehér színnel, mert nagyon jól mutatnának a színes virágok mellett.

Forrás: birdsandblooms

Azt hiszem ezek után senkinek a kertje nem marad ősszel sem kopár, hanem mindenki rohan, és azonnal belekezd annak díszítésébe. Az ősz ne legyen ezekután feltétlenül az elmúlás időszaka, hanem nézzük a pozitív oldalát, és mutassunk rá az ősz csodálatos színeire. Mi adtunk néhány könnyen megvalósítható ötletet, hogy bárki élhessen a lehetőséggel.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!