10 kihagyhatatlan DIY őszi bejárati ajtódísz

Ki ne szeretné az ősz színeit?! Én imádom, főleg, ha még fel is tudom használni egy-egy dekoráció elkészítése során az ősz által kreált természeti adottságokat. Tulajdonképpen bármit fel tudunk használni, amit egy őszi erdei séta alkalmával sikerül begyűjtenünk. Ha már az ősz hangulatát szeretnénk az otthonunkban is viszont látni, akkor okvetlen egy őszi ajtódíszt is készítsünk. Ehhez nyújtunk mi most némi segítséget.

10 kihagyhatatlan DIY őszi bejárati ajtódísz

1. Anyaghulladékból koszorú

1. Anyaghulladékból koszorú Amennyiben nincs időd a természetben szétnézni alapanyagért, akkor használd fel a felgyülemlett anyagmaradékokat, és készíts belőlük koszorút a képen látható módon. A konstrukció egy egyszerű drót, amely köré aztán az egyes szövetcsíkokat a kellő vastagságban feltekerjük és csomózzuk. A színeket változtatva, ugyanezzel a technikával elkészíthetünk egy koszorút bármelyik évszakhoz megfelelően.

Forrás: abeautifulmess

2. Zsákvászonos rózsás koszorú

2. Zsákvászonos rózsás koszorú Ezeket a gyönyörű rózsákat egyszerű zsákvászonból nagyon könnyedén el lehet készíteni, és az anyagköltség is rendkívül alacsony. A koszorút alapját is meg tudjuk vásárolni, valamint szükségünk lesz még néhány apró, színben harmonizáló fehér tökre. A díszítést lehet fokozni további díszítő elemekkel: toboz, makk, falevél…stb. – bármi, amit a természetben megtalálunk. Megközelítőleg egy óra alatt el lehet készíteni az ajtódíszünket.

Forrás: shanty-2-chic

3. DIY popcorn ajtódísz

3. DIY popcorn ajtódísz A képzeletünk soha ne szabjon határokat! Ez is egy olyan ötlet, amelyre nem is gondolna az ember, pedig fantasztikusan feldobja a koszorú alapját. Magát az alapot teljesen befedik az apró kukoricaszemek, amelyeket valóban nagyon olcsón be tudunk szerezni. A további díszítő elemeket pedig a ház előtt, vagy egy erdei sétán gond nélkül be tudunk szerezni 🙂

Forrás: cherishedbliss

4. Tüll koszorú

4. Tüll koszorú Egy igazán csajos megoldásnak mutatkozik ez a csodás tüll koszorú. Ha egy kicsit modernebb, dizájnosabb ajtódíszre vágysz, akkor ezt mindenképp készítsd el Te is! Kicsit bonyolultnak tűnhet első ránézésre, de biztosíthatlak, hogy pofon egyszerű a kivitelezése ennek a projektnek! Alapként egy szivacsos koszorút használj, ami köré kerül a tüll. Ezt turbózd fel zsákvászonból készült apróságokkal, levelekkel, vagy bármilyen más őszi kiegészítővel, és egy órán belül Te is elkészülhetsz ezzel a mesés ajtódísszel.

Forrás: twoyellowbirdsdecor

5. Újság-falevél koszorú

5. Újság-falevél koszorú Használj e csodálatos ajtódísz elkészítéséhez egy öreg könyvet, vagy egy újságot, és kézítsd el röpke fél óra alatt könnyedén a következő koszorút. Az alap habkoszorút tekerjük be egyszerű zsákvászonnal, majd jöhet az igazi díszítés: A legjobb, ha valódi falevelet használunk sablonnak, azt rajzoljuk körbe a lapokon. Miután kivágtuk a leveleket, díszítsük fel velük a koszorúnkat, adjunk hozzá további díszítőelemeket!

Forrás: thecharmofhome

6. Ombre – rózsás ajtódísz

6. Ombre - rózsás ajtódísz Ezt a projektet azoknak ajánlom, akiknek nagyon jó a kézügyességük, és több időt szánnak az ajtódíszük elkészítésére. Viszont a sok energia meghozza gyümölcsét, mert a végeredmény magáért beszél, hiszen ez egy rendkívül különleges ajtódísz. Az ombre hatás már önmagában is eleganciát sugároz. Tegyük ezt a rózsákkal, induljunk el a világos anyagtól, és haladjunk az egyre sötétebb felé. Két valasztásunk van: Vagy az egész koszorún futtatjuk ezeket a rózsákat, vagy csak a koszorú feléig.

Forrás: flamingotoes

7. Tök koszorú

7. Tök koszorú A tök felhasználása egy ajtódíszhez tökéletes választás, hiszen az ősz egyik legjellegzetesebb szimbóluma. Ebben az esetben is javasolt alapként szivacsos koszorút használni. Ezt bevonjuk moha utánzattal, vagy akár rendes mohával, ami fantasztikus hangulatot kölcsönöz, majd a megfelelő szögben elhelyezzük rajta a tököt. Természetesen ebben az esetben sem kizárt további díszítő elemeket felhasználni.

Forrás: thecharmofhome

8. Búza koszorú

8. Búza koszorú Az őszi betakarítás egyik része a búza, amellyel egyre ritkábban találkozunk az őszi dekorációk részeként, pedig gyönyörűen mutat bármilyen közegben. Ha valódi búzát nem sikerül szereznünk, akkor se keseredjünk el, mert ősszel a legtöbb hobbi bolt polcán ez is megtalálható, és csak fillérekbe kerül. Ha csak önmagában használjuk fel, minden további díszítő elem nélkül, akkor is megállja a helyét, úgyhogy ne legyünk restek belevágni!

Forrás: choose-to-thrive

9. Fácántoll koszorú

9. Fácántoll koszorú Ha igazán különleges ajtódíszre vágyunk, akkor egészítsük ki például néhány fácántollal is. Önmagában a toll is már eleganciát sugároz, azonban a koszorún megfelelőképpen elhelyezve, és további szalagokkal, makkokkal kiegészítve pedig már fenséges látványt nyújt. Amennyiben van rá módunk ezeket a hozzávalókat beszerezni, akkor mindenképp készítsük el ezt az egyedülálló ajtódíszt.

Forrás: midwestliving

10. Napocska koszorú

10. Napocska koszorú Attól, hogy véget ért a nyár és szépen lassan sétálunk bele a komor télbe, mi még ne keseredjünk el, és nézzük mindennek a napos oldalát! Épp ezért készíthetünk egy őszi napocskát az ajtódíszünknek. Az alapját az udvaron talált apró botokból el is tudjuk készíteni, így valóban olcsó és vidám megoldásnak tűnik ez az ajtódísz 🙂 A virágokat pedig formázzuk megmaradt szövetdarabokból, vagy zsákvászonból. Az összhatás nagyon kedves lesz számunkra.

Forrás: yellowmums

 

Az ősz színei annyira csodálatosak, hogy nem lehet egyszerűen elmenni mellette. Használjuk ki a lehetőséget, és alkossunk mi is egy csodás ajtódíszt. A fent említett koszorúk között rengeteg inspiráció közül meríthetünk. Egytől-egyig mind megmutatja, hogy valóban fillérekből pompás ajtódíszeket tudunk készíteni. Ne csak magadnak készíts, hanem ajándékozhatsz is egyet, biztosan bármelyik barátod rendkívül hálás lesz érte.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!