10 varázslatos őszi DIY projekt, amellyel az otthonodban köszöntheted az ősz színeit

Sokan nem szeretik az őszt, mert hirtelen lehűl a levegő, kevesebb időt lehet tölteni a szabadban. Azonban az őszben a színek keveréke, árnyalatai azok, ami miatt sokaknak mégis a kedvenc évszakává válik. Itt az idő hát, hogy ezeket a színeket mi is az otthonunkba csempésszük, dekorációk szülessenek az ősz hozományaival. Rengeteg módja van ennek, ebben nyújtunk mi ezzel a cikkel egy kis betekintést, inspirációt Nektek!

10 varázslatos őszi DIY projekt, amellyel az otthonodban köszöntheted az ősz színeit

1.Tökből mécses

1.Tökből mécses  Elsőként egy mindenki számára nagyon egyszerű ötletet szeretnék bemutatni. Nem kell hozzá semmi más, csak néhány mutatós tök, egy éles kés és gyertyák. Ezt a projektet kiegészíthetjük az ősz további gyümülcsével, az almával is, hiszen abban is remekül néznének ki  a kis gyertyák. Arra kell leginkább ügyelnünk, hogy a gyertya ne süllyedjen túl mélyre, igyekezzünk csak a gyertya magasságával megegyező mélyedést vésni.

Forrás: revelblog

2. Párna szvetterben

2. Párna szvetterben  Az őszi estéken mindenki szeret bekuckózni, hiszen ha elbújik a napocska, akkor nagyon lehűl már a levegő. Ilyenkor egy meleg takaró segíthet, de emellett a díszpárnáinkat is felöltöztethetjük. Ez nem csak praktikus és jó érzést nyújt, de tökéletesen beleillik az őszi, valamint a téli dekorációnkba is. Ez is egy olyan projekt, amelyet bárki pillanatok alatt meg tud valósítani, még csak semmilyen hozzávalóra nincs szükség, hiszen egy feleslegessé vált kötött pulcsit mindenki talál a szekrény mélyén 🙂

Forrás: stonegableblog

3. Természetes illatosító

3. Természetes illatosító  Az ősznek nemcsak a színeit, de az illatát is élvezi mindenki. Segítünk, hogy ezeket az illatokat az otthonodba is behozd, mindezt csak természetes alapanyagokból, és nem utolsó sorban a végeredmény egy fantasztikus dekorációt is nyújt a lakás bármelyik részén. Mindehhez csupán egy mutatós befőttes üvegre, narancsra, fahéjra, illóolajra, szegfűszegre.

Forrás: theyummylife

4.Őszi gyertya

4.Őszi gyertya  A gyertya mint dekoráció minden évszakban megállja a helyét. Kaphatunk a boltokban szebbnél szebb őszi gyertyákat, de ezt akár mi magunk is fillérekből megvalósíthatjuk. Menjünk el egy őszi sétára, gyűjtsünk makkokat, gesztenyéket, gallyakat, majd a megvásárolt üvegvázába helyezzük el ezeket esztétikusan, végül koronázzuk meg egy gyertyával. Gyönyörűen mutat a hálóban vagy akár a nappaliban is.

Forrás: livelaughrowe

5. Díszítő boros üvegek

5. Díszítő boros üvegek  A hűvösebb estéken sokan szeretik az estéket egy-egy pohár bor mellett eltölteni. Hogy ne gyarapodjék a szemét a ház előtt, használjuk fel a kiürült boros üvegeket, és köszöntsük velük kellőképpen az ősz megérkeztét. Egy spray-vel fújjuk le egy kellemes színre, majd írjuk rá, hogy ősz. Száraz ágakat is tehetünk bele, így még jobban feldobjuk vele az előszobánkat.

Forrás: staceysays

6. Asztali gyertya dísz

6. Asztali gyertya dísz  Ne feledkezzünk meg az asztalunk megfelelő díszítéséről sem, hiszen számtalan lehetőség van erre is. A legkedveltebb dekorációk közé a gyertyák tartoznak. Abszolút az ősz hangulatát adja vissza ez az asztali dísz azzal, hogy egy fa kaspóban vannak elhelyezve a gyertyák, valamint megannyi őszre emlékeztető szimbólummal, amilyen a narancs, a gallyak, szárított virágok, végül adjunk hozzá némi szárított áfonyát is. A végeredmény egyszerűen tökéletes.

Forrás: theidearoom

7. Beöltöztetett wc- papírtekercs

7. Beöltöztetett wc- papírtekercs  Ki gondolná, hogy akár a wc-papírt is felhasználhatjuk a lakásunk díszítése során. Vegyünk néhány darab ősz színeiben pompázó anyagot, borítsuk a tekercseket be, némi díszítés – levelet és a szárat szintén anyagokból formáljuk, és már kész is ez a remek fürdőszobai dekoráció.

Forrás: cranialhiccups

8. Mini fehér tökös díszítés

8. Mini fehér tökös díszítés  Ha nincs túl nagy területünk a díszítésre, akkor ezt mindenképp ajánlom elkészíteni, mivel rendkívül mutatós dísz, és valóban nagyon olcsón megvalósítható. Maga a fehér nagyon rusztikus küllemmel bír, egy- két kiegészítővel ( toboz, fahéj, falevél, gyöngyök… stb) még varázslatosabbá tehetjük ezt az asztali díszt.

Forrás: shanty-2-chic

9. Fal-levél

9. Fal-levél  A nappaliban egy nyárra emlékeztető képet lecserélhetünk egy saját készítésű fali dekorációra, amelyet pillanatok alatt bárki elkészíthet. Gyűjtsünk a természetben a lehető legszínesebb faleveleket. Otthon szárítsuk meg őket, majd spray-vel fényesítsük. Ezek után már csak fel kell fűznünk egy cérnára és mehet is a falra.

Forrás: garlandofgraceblog

10. Őszi ajtódísz

10. Őszi ajtódísz  Természetesen ezúttal sem maradhat el a bejárati ajtónk díszítése. Ennek rengeteg módja van, de ez a koszorú díszítési forma egy kicsit mégis más, mint amiket már megszokhattunk. A koszorún kívül szalagokra lesz szükségünk, amelyek esetében feltétel, hogy az őszi színekben pompázzanak. A pontos leírást a lépésekhez a forrásban találjátok. Megengedett ezt még tovább is fokozni mindenféle makkokkal, levelekkel 🙂

Forrás: etsy

 

Ezek a projektek az ősz színeivel mind egytől egyig otthonossá teszik a lakásunkat. Találunk olyat, amelyhez szükséges néhány dolgot megvásárolni, de akadnak olyan ötletek is, amelyekhez csak a természetben vagy a kertünkben kell egy sétát tennünk. Járja át mindenki otthonát az ősz szelleme!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!