10 legsikeresebb DIY adventi naptár gyerekeknek

Szeretnéd valami igazán egyedi ajándékkal meglepni gyermekedet idén az adventi készülődés során? Akkor készíts neki saját adventi naptárat, amelybe minden nap valami kis apróságot rejthetsz el. Váltsunk a régi módi csokis naptárról egy igazán különlegesre, amibe maradandó ajándékokat tehetünk. A legkisebbek pedig a díszítést élvezik a leginkább, nekik varrhatunk fát, amelyet ő maguk díszíthetnek fel napról napra. A gyermekek sokkal jobban fognak ezeknek örülni!

10 legsikeresebb DIY adventi naptár gyerekeknek

1. Adventi naptár nagyobbaknak

1. Adventi naptár nagyobbaknak Nagyobb gyerekeknek, vagy akár a párunknak is kedveskedhetünk minden nap valami aprósággal, ami nem feltétlenül játék, vagy éppenséggel nem kerül pénzbe sem. Maga a kivitelezés tényleg rendkívül egyszerű, nagyon gyorsan elkészül. Tulajdonképpen kisebb borítékokba rejtünk egy-egy üzenetet a célszemélynek, ezeket a borítékokat díszítsük mindenképp, hogy ünnepi hangulatot keltsenek, valamint ne feledkezzünk meg a számozásról sem. Végül a borítékokat helyezhetjük egy tálba, vagy akár a hűtőre tehetjük karácsonyfa alakzatban.

Forrás: hisugarplum

2. Kis tasakok felfűzve

2. Kis tasakok felfűzve Ha nem szeretnénk feltétlenül karácsonyfa formát adni az adventi naptárunknak, akkor erre ez a felfűzős technika a legjobb megoldás. Első sorban készítsük el egyenként a kis szütyőket, lehetőleg egyforma méretben. Használhatunk bármilyen erősebb vászon anyagot, majd díszítsük fel a tasakokat, öltöztessük ünnepi hangulatba őket. Természetesen a végén ne feledkezzünk meg megszámozni őket, és mindegyikbe egy-egy apróságot elrejteni.

Forrás: findinghomeonline

3. Befőttes üvegekből adventi naptár

3. Befőttes üvegekből adventi naptár  …mert a befőttes üvegekből alkotott dolgok száma végtelen 🙂 Ehhez a projekthez javasolt, hogy eleve 24 darab díszesebb üveget válasszunk, vagy a meglévőket díszítsük ki mi magunk. Kössük át egy karácsonyi stílusú szalaggal, szórjuk meg némi csillámporral, vagy ha több időt szánunk rá, akkor szalvéta technikát is alkalmazhatunk. Számozzuk meg festékkel az üvegeket, vagy a szalagra is húzhatunk egy kisebb táblát számmal. Végül ne feledkezzünk meg az ajándékokról sem 🙂

Forrás: kellyelko

4.  Wc papír gurigából adventi naptárt

4. Wc papír gurigából adventi naptárt A wc papír gurigákat is remekül újra lehet hasznosítani, ezt mutatja ez a projektünk is be. Alapvetően semmi másra nincs szükségünk, csak 24 + 1 (kéményhez) darab gurigára, ragasztóra, filctollra, egy dobozra vagy vastagabb papírra a házikó tetejének kialakításához. A gurigákat be is festhetjük, vagy befedhetjük csomagolópapírral, de hagyhatjuk natúr formájában is. Vágjunk ki a guriga átmérőjével megegyező lapokat, amelyeket szamozzunk meg, majd ragasszuk a guriga aljára. A képen látható módon rögzítsük egymás mellé a gurigákat, rejtsünk el benne egy-egy ajándékot, és már mehet is falra.

Forrás: morningcreativity

5. DIY Adventi fa

5. DIY Adventi fa Ez a legtökéletesebb karácsonyt idéző adventi naptárunk. Ha érzel magadban egy kis affinitást arra, hogy az adventi naptárat fából elkészítsd, akkor ezt a projektet ajánlom figyelmedbe. Miután sikerült beszereznünk elegendő deszkát és csomagolópapírt, akkor indulhat is az elkészítési folyamat. Ennek során fokozatban vágjuk el a deszkalapokat, majd rögzítsük az alaplapra. A megvásárolt ajándékokat pedig egyenként csomagoljuk be, számozzuk meg, és mehetnek is a fára. Garantáltan óriási sikerre számíthatunk, és remek karácsonyi díszként is szolgál majd az otthonunkban ez a fa.

Forrás: abeautifulmess

6. Visszaszámláló

6. Visszaszámláló Amennyiben maradunk a csokis megvásárolható adventi naptárnál, akkor kiegészítésként készíthetünk egy ilyen visszaszámlálót, amellyel fokozhatjuk nap, mint nap a karácsonyi várakozás izgalmait. Elkészítése nagyon egyszerű és nem is igényel sok időt, se pénzt. Elegendő vásárolnunk 24 darab facsipeszt, amiket körbe felcsipeszelünk. A számozást írhatjuk a csipeszekre is, de rájuk is ragaszthatunk karácsonyi díszítésű számlapokat.

Forrás: limegreenbogiegirl

7. Színes tábla adventi naptárként

7. Színes tábla adventi naptárként Mind az elkészítését illetően, mind a végeredmény tekintetében ez egy nagyon izgalmas és egyszerű projekt. Szükségünk lesz egy meglehetősen nagy kemény papírpanelre, amelyre kör alakban 24 darab lyukat vágunk. Ezeket a lyukakat bevonjuk színes anyagokkal és krepp papírral. Helyezzük az ajándékokat kisebb papír tasakokba, amelyeket végül hátulról rögzítsünk a bevont lyukakhoz. A számozás kerülhet a körök alá, vagy akár az egyes anyagokra vagy papírokra is felírhatjuk.

Forrás: youaremyfave

8.  Egyszerű tevékenységi adventi naptár

8. Egyszerű tevékenységi adventi naptár Ez egy tündéri adventi naptár, amelyet a gyerekek is nagyon élvezni fognak, tökéletes kiegészítést nyújt egy adott adventi naptár mellett. Igyekezzünk olyan feladatokat kitalálni, amelyek majd minden nap felidézik a karácsony szellemét, és fokozzák az izgalmakat. Díszítsünk fel egy befőttes üveget, fessünk be 24 darab fa pálcikát, filccel írjuk rájuk a feladatokat (írj levelet a Jézuskának!, Rajzolj egy karácsonyfát!, Olvass karácsonyi történetet!…stb.). Élvezzétek minden nap a karácsony hangulatát!

Forrás: messforless

9. Szütyős adventi naptár

9. Szütyős adventi naptár Újrahasznosíthatjuk bármelyik régi pulcsinkat, felhasználva ennek a projektnek a megvalósítása érdekében. Vágjunk ki négyzet alakú anyagdarabokat, helyezzük rá az ajándékot, majd fogjuk körbe azt az anyagunkkal és kötözzük meg madzaggal vagy szalaggal, végül számozzuk meg a szütyőket. Ezeket a szütyőket minden évben újra elővehetjük. Felhelyezhetjük őket faágakra, vagy egy tálba is tehetjük.

Forrás: designmom

10. Az aktív karácsonyfa

10. Az aktív karácsonyfa Hogy mitől lesz egy karácsonyfa aktív? Természetesen attól, hogy a gyermekünk is részt vehet annak díszítésében. Akinek van némi varrónői tapasztalata, az nagyon gyorsan el tudja mindezt készíteni. Anyagként válasszuk a filcet, hiszen annak a tulajdonságai a legmegfelelőbbek az ilyen jellegű projekteknél. A kis zsebeket számozzuk meg, majd kis zsinórral rögzítsük a karácsonyfára felvarrt gombokra. Varrhatunk minden napra kis zsebeket, így elrejthetünk benne gy ici-pici ajándékot is, vagy készíthetünk karácsonyt jelképező motívumokat is.

Forrás: thepapermama

 

Mint látható, számos módja van egy adventi naptárnak az elkészítésére. Ne ragadjunk meg a régi szokásoknál, készítsünk mi is gyermekünknek saját készítésű naptárat, amellyel minden nap fokozhatjuk a karácsonyi hangulatot. Nem kell feltétlenül tárgyi ajándékokat elrejtenünk benne, adhatunk élményt is, vagy megtaníthatunk gyermekünknek egy karácsonyi éneket is. Mindenkinek nagyon izgalmas lesz ez az új módszer, a gyerekek biztosan nagy boldogságot okozunk ezzel.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!