10 DIY rusztikus otthoni bútor

Az évben rengeteg esemény van, amelynek kapcsán díszíthetjük otthonunkat, de fontos, hogy alapvetően is nyugalmat sugározzanak a bútorok és az alap kiegészítők. Napjainkban egyre inkább közkedvelt a rusztikus vonal az otthoni dekorációk körében is. A következőkben ehhez nyújtunk egy kis segítséget, hogy hogyan tudod Te is ezt a stílust akár magad is az otthonodban megteremteni.

10 DIY rusztikus otthoni bútor

1. Dohányzóasztal bőröndből

1. Dohányzóasztal bőröndből  A legtöbb nagyszülőnél még akad a padláson egy-egy ilyen retro bőrönd, de bolhapiacokon is könnyedén beszerezhetjük. Remekül mutat dohányzóasztalként, de el tudom képzelni, hogy valaki az előszobába teszi az ajtó mellé az apróságoknak, sőt akár éjjeliszekrénynek is szuperül mutatna. Tulajdonképpen csak négy lábra, festékre, csavarokra és néhány mérőeszközre  van szükség ennek a projektnek a megvalósításához.

Forrás: shopruche

2. Rusztikus mágneses késtartó

2. Rusztikus mágneses késtartó  Ezek a tárolók innovatív módja a konyhai kések tárolásának. Több szempontból is praktikusnak bizonyul, hiszen egyrészt mindig kéznél van, nem foglal a fiókban helyet, és biztosan nem nyúlunk bele a hegyébe véletlenül, miközben a fiókban keresgélünk. Az elkészítése pedig nem igényel hosszadalmas munkát, hiszen miután kifúrtuk a mágneseknek a helyet, azokat beleragosztottuk, már akaszthatjuk is fel a falra a késtartónknak. Valójában csak fúróra, mágnesekre és kb. 15 percre van szükségünk, hogy ezt elkészítsük mi is.

Forrás: ehow

3. Borállványok raklapból

3. Borállványok raklapból  A raklapból ma már szinte minden elképzelhető bútordarabot el lehet készíteni. Mivel véleményem szerint is a fából készült borállványok a legszebbek, így ildomos a paletták adta lehetőséget kihasználni. Ez egy olyan projekt, amihez szükséges némi szakértelem, de leginkább megfelelő asztalos gépek. Amennyiben ez adott, maga az elkészítés nem igényel sok időt és rendkívül egyszerű. Ha már a boros üvegeket tudjuk rajta tárolni, akkor célszerű olyan alsó részt is kialakítani, ahová a boros poharakat tudom helyezni, így nemcsak esztétikus, de nagyon praktikus is lesz.

Forrás: thecartens

4. Dohányzóasztal raklapból

4. Dohányzóasztal raklapból  Dohányzóasztalt kimondottan egyszerű raklapból elkészíteni, és minden lakásban fantasztikusan mutat, otthonossá varázsolja az. Az elkészítéséhez csupán két raklapra van szükség, valamint egy kevés plusz fára az asztallábaknak. Asztaldíszként bármelyik stílussal összehangolható, és nagyon praktikus tároló rekeszeket is kialakíthatunk benne.

Forrás: thewonderforest

5. Fali üvegváza

5. Fali üvegváza  Ez aztán a kiváló ötlet! Az üres, egyhangú falakat nemcsak képekkel színesíthetjük, hanem falra helyezhető virágokkal is. Maga a csiszolt fa is remekül mutat a sivár falakon, a hozzá erősített vázában pompázó virággal pedig egyszerűen maga a harmónia. Elkészítése se túl nagy ördöngösség, csupán egy kisebb darab deszkára, barkácsboltokban beszerezhető fém tartóra, és néhány kávés vagy tejes üvegre.

Forrás: shanty-2-chic

6. Létra mint tároló

6. Létra mint tároló  Nagyszüleink régi fa létráit tengernyi módon hasznosíthatjuk újra, és egytől- egyig remekül mutatnak majd a lakásunkban. Ezeket a képen látható polcokat meglepően egyszerűen elkészítheted Te is. Rögzítheted akár a falra, de lógathatod is a plafonról, de akár csak egyszerűen a falnak is támaszthatod, mindenhogy jól fog mutatni, és kihasználható a rakodófelülete. A pontos elkészítési leírást a forrásanyagban találjátok hozzá.

Forrás: diy-enthusiasts

7. Rusztikus polcok

7. Rusztikus polcok  A rusztikus polcok a falra helyezve remekül néznek ki, abszolút egy lakásdekorációnak is megfelel már önmagában is. A polcokra helyezhetjük kedvenc könyveinket, vagy más kisebb lakáskiegészítő is. Minden bizonnyal otthonossá varázsolja majd a rideg falakat. Készítsük el mi magunk bármelyiket, a kötél nemcsak a funkcióját látja el, hanem teljes harmóniában van a fával és a környezettel.

Forrás: imgarcade

8. Dohányzóasztal boros ládákból

8. Dohányzóasztal boros ládákból  Dohányzóasztalt sok mindenből tudunk kialakítani, de ez a projekt azért is különleges, mert nemcsak újrahasznosítjuk a boros ládákat, hanem összeszerelésének köszönhetően rendkívül praktikus asztalt kapunk. Első sorban az oldalán nyert rekeszekbe szuperül lehet pakolni, újságokat, könyveket, valóban rengeteg mindent elnyelnek ezek a helyek. Továbbá a az asztal tetején kapunk egy kisebb rekeszt, ahova az évszaknak, vagy ünnepnek megfelelő dekorációt tudunk helyezni, majd a végén egy üveglappal befedni, így védelmet kapnak a drágább díszek is.

Forrás: diy-vintage-chic

9. Óriás orsóból rusztikus asztalka

9. Óriás orsóból rusztikus asztalka  Elsődleges funkciója ennek a kis újrahasznosított asztalkának, hogy a könyveinket tudjuk benne nagyon esztétikusan tárolni. Továbbá tulajdonságainak köszönhetően írhatunk is rajta, kávéscsészénk és az aktuálisan olvasott könyvünk is tökéletesen elfér majd a tetején. Nem utolsó sorban pedig gyönyörű darab, és biztosan a szobád ékes dísze lesz, amelyet majd mindenki irigyelni fog.

Forrás: thecrafterscottage

10. Az izzók új élete

10. Az izzók új élete  Az izzókat nem szabad a többi hulladékkal együtt kidobni, így mindenki otthonában mindig csak gyűlik és gyűlik, mire elkerül a leadási helyre. Azonban ezzel az ötlettel Te magad is újrahasznosíthatod, méghozzá nagyon egyszerű módon. Ezeket az izzók ebben a formában nagyon rusztikusan mutatnak, remekül dekorálnak akár egy tálba helyezve őket, vagy a karácsonyfára díszként. Elegendő hozzá egy kis ragasztó és madzag, és kb. 10-15 perc szabadidő 🙂

Forrás: sweetsociety

 

A lakásunkat a bútorok és az apró kiegészítők teszik otthonossá. Mi ezzel a néhány otthon könnyedén elkészíthető ötlettel szerettünk volna segítséget nyújtani, hogyan valósítsd meg Te is ezt a saját a otthonodba fillérekből, a már meglévő hulladéknak hitt dolgokból.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!