10 saját készítésű karácsonyi bejárati ajtódísz, amelyet mindenki csodálni fog

A bejárati ajtó díszítésével megfelelőképpen tudjuk köszönteni a karácsony szellemét a maga minden mélységével és jókedvével. Nem kell vagyonokat költeni kész dekorációkra, amikor szebbnél szebb ajtódíszeket tudunk saját kézzel elkészíteni, amelyhez most itt mutatunk 10 lélegzetelállító inspirációt!

10 saját készítésű karácsonyi bejárati ajtódísz, amelyet mindenki csodálni fog

1. Hóember az ajtón

1. Hóember az ajtón  Ha szeretnéd a dekorációdat mindenképp gyerekbarátként elkészíteni, vagy éppen az utolsó pillanatban kell gyorsan összeütnöd egy jópofa ajtó díszítést, akkor ez egy megfelelő választás lehet számodra. A leírásunk alapján készíts egy igazán imádnivaló hóembert az ajtódra. Az elkészítés során légy különösen tekintettel a papírok kiválasztására, hogy a hóember különböző méretű részeit problémamentesen ki tudd vágni! Ezen kívül már csak szalagokra és ollóra lesz szükséged.

Forrás: thecreativestamperspot

2. Cukorbot-koszorú

2. Cukorbot-koszorú  Ez a koszorú is egy teljes mértékben gyerekbarát. Ez az a fajta dekoráció, amely nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem beindítja az ízlelőbimbóinkat is. Ez a csíkos sétálópálca formájú cukorka mára már nálunk is utat tört, és minden tekintetben a karácsony szerves részévé vált, így koszorúvá formázva pedig egyszerűen fantasztikus ötlet. Mindössze néhány szalag és színes lapra van szükség az elkészítéséhez, és ráadásként az ünnepek után fogyasztható is 🙂

Forrás: thecraftyblogstalker

3. Karácsonyi monogramos koszorú

3. Karácsonyi monogramos koszorú  Lenyűgöző, hogy ez a remekül elkészített koszorú a díszített monogrammal megspékelve mennyire karácsonyi hangulatot áraszt magából. Az ünnepélyes hangulatot tovább fokozza a piros szalaggal való átkötés is. Amennyiben egy nappal a nagy nap előtt jutna eszébe, hogy a bejárati ajtót elfelejtette feldíszíteni, akkor ezzel a néhány alapvető hozzávalóval rövid idő alatt egy páratlan dekorációt varázsolhatsz.

Forrás: craftaholicsanonymous

4. Rudolf- koszorú

4. Rudolf- koszorú  Tökéletes választásnak bizonyul a karácsony örök szimbólumával társítani a koszorúnkat, hiszen Rudolfot a piros orrával bárki bármikor felismerné. Fessük be a szarvast arany színűre, nem megfeledkezve a vörös orról, némi szalag, apró pompomok, egy kis karácsonyi üzenet, mindezt egy viszonylag egyszerű koszorún, és már kész is a remekmű. Kinda Crafty által megálmodott ajtódísz rámutat arra, hogy akár ezen a vonalon is megteremthető a karácsony szelleme.

Forrás: sheskindacrafty

5. Mályvacukor koszorú

5. Mályvacukor koszorú  Ismét egy olyan koszorú, amely próbára teszi az összes ízlelőbimbónkat. Az elkészítés leírását olvasva mindenki meglepően konstatálja, hogy mennyire egyszerű ezt a projektet megvalósítani. Magát a koszorút a piros-fehér szalaggal átkötve még inkább karácsonyi hangulatba tudjuk hozni. Sajnos manapság egyre ritkább a fehér karácsony, de ezzel a projekttel megmenthető, legalább a koszorúd azt sugallja majd, hogy valóban itt a fehér karácsony.

Forrás: thesweetescape

6. 10 perces koszorú

6. 10 perces koszorú  Ki gondolná, hogy az eddig felsorolt ötleteket még lehet fokozni… ezt a koszorút tényleg az utolsó pillanatban is megvalósíthatjuk, maximálisan 10 percet vesz majd igénybe, és minden hozzánk látogató ámulni fog a kreativitásunkon 🙂 Miután kiválasztottunk az alkalomhoz illő téli, kötött sálat, csak kössük fel a megadott leírás alapján, és máris egy kis melegséget hozunk ezzel a zord, téli napokba.

Forrás: triedandtrueblog

7. Vidám csomagok koszorúja

7. Vidám csomagok koszorúja  Nem múlhat el a karácsony ajándékok nélkül, ezek a színes csomagolások szerves részét képezik ennek az ünnepnek. Így abszolút érthető, hogy koszorút akár sok kis apró ajándékdobozból is készíthetünk. Elsősorban csináljuk meg a szatén csomagolópapírba bújtatott dobozokat, kössük át egy aranycérnával, ragasztópisztollyal rögzítsük egymáshoz, majd díszítsük zöld szalaggal a tetejét.

Forrás: triedandtrueblog

8. Csinos koszorú

8. Csinos koszorú  A gyöngyök minden körülmények között eleganciát sugároznak. Miért ne vethetné be ezt a tulajdonságot akár az ajtó díszítésénél is?! Mindig gyönyörű látvány a gyöngyszemek, különösen ha ezek a fényesen fehérek, ha mindezt fokozzuk egy túlméretezett piros szalaggal átkötve, akkor egy lenyűgözően szép ajtódíszt kapunk. Ez a koszorú pontosan olyan tisztaságot kölcsönöz, mint amilyennek a karácsony ünnepének kell lennie.

Forrás: craftaholicsanonymous

9. Tradicionális karácsonyi koszorú

9. Tradicionális karácsonyi koszorú  Ha azok közé tartozol, akik szeretik megőrizni a hagyományokat, akkor készítsd el a következő koszorú, amely természetes növényzetet emeli ki még ebben a szezonban is. Különösen a friss gyümölcsök illata hihetetlenül frissítő és illatos, hogy mindenki számára felejthetetlenné teszi a pillanatot. Válogassuk gondosan össze minden egyes elemet, hogy a megfelelő harmóniába kerüljenek egymással és a karácsony szellemével. Kövesd az útmutatót, hogy a te bejárati ajtód is ilyen lélegzetelállító legyen.

Forrás: claireabellemakes

10. Téli koszorú

10. Téli koszorú  Ha azok közé tartozol, akik inkább a minimalizmust részesítik még karácsonykor is előnyben, akkor készítsd el ezt a koszorút. Ki gondolná, hogy a kávészűrőket is fel lehet használni téli koszorú alkotásához?! Ha követjük a pontos leírást, akkor mindössze néhány tobozból, viszonylag sok kávészűrőből, ragasztópisztollyal gyorsan elkészülhet ez a minimál ajtódísz is, Legyen teljes az ünnep ezzel az igazán gyors és kevés hozzávalót igénylő dekorációval!

Forrás: christinasadventures

 

A karácsonyi díszítésekre nem kell feltétlenül vagyonokat költenünk, hiszen a fent említett ötletek mindegyike apró pénzből megvalósítható, csupán egy kis ráfordított időre van szükség, és máris beköltözik a Te otthonodba is a karácsony szelleme. Vegyél egy kis erőt magadon, és alkosd meg Te is az egyik ajtódíszt, hogy elnyerjed az összes szomszéd és látogató elismerő pillantását!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!