Furfangos ötletek, hogyan varázsolj otthonodba rusztikus vidéki hangulatot

Nem kell egy tanyán élned ahhoz, hogy átérezd a vidéki élet bájos békéjét. Összegyűjtöttünk Neked 19 olyan trükköt, amik segítségével rusztikussá teheted otthonodat, és úgy érezheted magad, mintha egy csodás kis parasztházban élnél.

1. Fehérre festett edénykék

1. Fehérre festett edénykék  Festékszóróval könnyedén egyszínűre festheted kis edénykéidet, vázáidat, cserepeidet, amik így rendkívül egyszerű, de mutatós dekorációként, és tárolóként funkcionálnak. Válassz minél többféle formájú tálat, játssz a színekkel, s helyezd őket egy jól látható polcra, szekrénykére.

Forrás: sincerelysarad

2. Csináld magad előszobafal

2. Csináld magad előszobafal  Bármilyen régi, nem használt ajtó a garázsodból, pincédből jó lehet arra, hogy csodaszép előszobafallá varázsold, ahol a kabátokat, kalapokat szebbnél szebb fogasokon, kampókon tárolhatod. Ha polcokat is szerelsz rá, még egy-egy táskát vagy egyéb dekorációs elemet is elhelyezhetsz a csinos kis falon.

Forrás: hometalk

3. Újragondolt dohánytartó rekesz

3. Újragondolt dohánytartó rekesz  Ha szereted a régies hangulatú kiegészítőket, de nem akarsz egy vagyont költeni rá, akkor egy kis ügyeskedéssel te magad is elkészítheted például ezt a régen dohányos rekesznek használt kosarat, amit aztán sokféle dolog tárolására használhatsz. Furnérlemezekre, apró szögekre, és egy kis antik pácra lesz szükséged, a részletes infókat a linkre kattintva megtalálod.

Forrás: craftberrybush

4. Imádnivaló paraszt asztal padokkal

4. Imádnivaló paraszt asztal padokkal  Ha eddig nem hitted, hogy elkészítheted magad is ezt a csodás antik hatású szettet, akkor most jól figyelj, a következő videóban megmutatják neked, hogyan is csináld! Megéri a fáradságot, hiszen a bolti ár töredékéért lehettek tulajdonosai ennek a szuper kényelmes padnak és patinás asztalnak.

Forrás: honeybearlane

5. Istálló ajtó a házadban

5. Istálló ajtó a házadban  Ha igazi kihívást keresel, és szeretnél valami igazán feltűnő darabot, amitől otthonodban tényleg tanyasi hangulat lesz, akkor ez az ötlet a Neked való! Lépésről lépésre követheted, hogyan készül ez a szuper praktikus tolóajtó, amit tetszés szerint lefesthetsz. Elő a fűrésszel, a deszkákkal, és add magad át az asztalos munka örömének.

Forrás: jennasuedesign

6. Zsalugáter tükör

6. Zsalugáter tükör  Van esetleg egy régi zsalugátered? Ha igen, akkor egy kevés barkácsolással könnyedén egy csodás előszobatükröt csinálhatsz belőle, ami elkészülve kétség kívül remek parasztház kiegészítő lehet, arról nem is beszélve, hogy újrahasznosítasz egy amúgy kidobásra ítélt tárgyat.

Forrás: lovegrowswild

7. Rusztikus nyilak

7. Rusztikus nyilak  A fali dekoráció kétségkívül a legjobb díszítési felület, ami szem előtt van, nem is kell rá sokat költened, és a lehetőségek tárháza határtalan. Próbáld csak ki ezeket az egyszerű nyíl mintákat egy szimpla falemezen, és garantált a rusztikus hatás.

Forrás: canarystreetcrafts

8. Lemeszelt fűszernövényes kaspók

8. Lemeszelt fűszernövényes kaspók  Fűszernövényeket ültetni önmagában közelebb hozza a természetet otthonodba, de ha még inkább szeretnéd, hogy a country stílus domináljon, meszelj le egyszerű agyagkaspókat fehérre. Sötétebb színnel rá is írhatod a növények nevét a cserepekre, hogy más is ki tudjon igazodni a fűszereken.

Forrás: rusticandwoven

9. Egyedi befőttes üvegek

9. Egyedi befőttes üvegek  Mindegy, hogy új befőttes üvegeket veszel, vagy régieket használsz, egy biztos, hogy számos dekorációs lehetőséget rejtenek. Vegyél színes mészfestékeket, és azzal kend le őket, de nem kell a festésnél a tökéletességre törekedni, maradhatnak rések, kopások az üvegeken, így garantált a régies báj megteremtése otthonodban.

Forrás: itallstartedwithpaint

10. Frissítsd fel unalmas konyhaszigetedet

10. Frissítsd fel unalmas konyhaszigetedet  Konyhaszigetednek vonzó stílust adhatsz, ha feldobod néhány deszkával és konzollal. Impozáns megjelenést nyújt a lefestett deszkázat, és a konzol megtámasztja a lebegő pultot, illetve díszítőelemnek sem utolsó.

Forrás: remodelaholic

Ez a cikk folytatódik a következő oldalon

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!

Ingyenes DIY projektek és receptek a postaládádba!

Iratkozz fel hozzánk! Ingyenes DIY projektek és receptek minden nap!

Nem spam!